Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αυξήστε την έκθεσή σας σε μετοχές, αλλά προσέξτε τις αποτιμήσεις

tags :
Goldman Sachs: Αυξήστε την έκθεσή σας σε μετοχές, αλλά προσέξτε τις αποτιμήσεις
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προτείνει τοποθετήσεις σε μετοχές των αναδυόμενων αγορών - Μακριά από το υπερτιμημένο αμερικανικό χρηματιστήριο
Οι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους σε μετοχές, αλλά οι τραβηγμένες αποτιμήσεις σημαίνουν ότι πρέπει να κοιτάξουν εκτός ΗΠΑ, είπε στο CNBC η Katie Koch, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs Asset Διαχείρισης.
«Βλέπουμε σημαντικές προοπτικές για άνοδο στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές», είπε η Katie Koch, αναφέροντας ότι στις ΗΠΑ οι αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές.
«Οι αποτιμήσεις στις ΗΠΑ μπορούν να χαρακτηριστούν οι πιο ακριβές», τονίζει.
Αλλά η Koch σημειώνει ότι πρέπει κανείς να «τολμήσει να απομακρυνθεί» από τους παγκόσμιους δείκτες αναφοράς και να είναι πιο επιλεκτικός, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις αναδυόμενες αγορές, όπου συνιστάται αύξηση της έκθεσης.
«Στις αναδυόμενες αγορές έχει κανείς πρόσβαση σε πιο ελκυστική αύξηση των μεγεθών και μάλιστα με έκπτωση κατά περίπου το 1/3 σε σχέση με τον ανεπτυγμένο κόσμο», υπογράμμισε.

Αλλαγή κατεύθυνσης
Η Goldman Sachs λέει σταματήστε να αγοράζετε μετοχές, αλλά αντ' αυτού αγοράσει αυτό.
«Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι επενδυτές σε όλο τον κόσμο έχουν εξαιρετικά μικρή έκθεση.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διορθώσουν αυτήν τους την τοποθέτηση».
Όμως, χάρη στην κυριαρχία των κρατικών εταιρειών, οι αναδυόμενες αγορές δεν είναι ελεύθερες προβλημάτων, είπε η ίδια.
«Οι κρατικές επιχειρήσεις αποτελούν το 30% του κανονικού δείκτη αναδυόμενων αγορών.
Στην πραγματικότητα στην Κίνα είναι έως και το 70%», δήλωσε ο Koch.
«Το θέμα με τις κρατικές επιχειρήσεις είναι ότι είναι πολύ καλά νέα για τους πολίτες των χωρών, αλλά ενεργούν προς το συμφέρον των κρατών και όχι των μετόχων μειοψηφίας».
Ως παράδειγμα, η Koch σημείωσε ότι η Goldman Sachs επενδύει στην Κίνα, αλλά κοιτάζει «επιθετικά» έξω από το δείκτη αναφοράς.
Ο δείκτης αυτός τείνει να επικεντρώνεται στις εταιρείες της «παλαιάς οικονομίας», όπως ο τραπεζικός και οι βιομηχανίες.
Αντ' αυτού, η GS κοιτάζει παίκτες της Κίνας στη «νέα» οικονομία, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς επίσης και δευτεροβάθμια ευνοούμενους, συμπεριλαμβανομένων των logistics και της ναυτιλίας, είπε.
Η GS επίσης ενδιαφέρεται για τον τουρισμό και τα ταξίδια, με την Koch να σημειώνει ότι ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που διαθέτουν διαβατήριο σήμερα είναι μόλις 4%, ποσοστό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης