Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι αγορές προεξοφλούν ότι η Fed θα κινηθεί πιο γρήγορα με τις αυξήσεις επιτοκίων

Deutsche Bank: Οι αγορές προεξοφλούν ότι η Fed θα κινηθεί πιο γρήγορα με τις αυξήσεις επιτοκίων
Θετικές επιπτώσεις για τις τραπεζικές μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού από τη βελτίωση των τιμών του πετρελαίου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες χρεοκοπίας μεταξύ των εταιριών ενέργειας
Οι τραπεζικές μετοχές δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό η Fed θα αποφασίσει μία αύξηση επιτοκίων τις επόμενες εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, η Goldman Sachs, η JPMorgan Chase και η Wells Fargo είδαν τις τιμές των μετοχών τους να ανατιμώνται με έναν όλο και ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με εκείνον του S&P 500.
Αυτό κάνει κάποιους παρατηρητές της Fed να πιστεύουν ότι η αγορά είναι επιτέλους έτοιμη να δει τα επιτόκια να αυξάνονται και πάλι.
Μετά τα τελευταία θετικά στοιχεία για την οικονομία, οικονομολόγοι και αναλυτές για άλλη μια φορά αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το τι θα κάνει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς και πότε.
«Όλο αυτό κάνει τις αγορές να πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, Joe LaVorgna. «Η πιθανότητα για περισσότερες από μία αυξήσεις επιτοκίων έχουν αυξηθεί».
Η συγκυρία είναι κρίσιμη για την Wall Street.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών ουσιαστικά απαιτούν από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της για δεύτερη φορά έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία.
Αναλυτές, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, Brian Moynihan, δήλωσε ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την επίτευξη των στόχων της, αυξάνοντας τις προοπτικές για περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, εάν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια.
Υπάρχουν πολλά που έχουν συμβεί από τη συνεδρίαση της Fed τον Απρίλιο, τα οποία είναι πιθανό να αλλάξουν τις απόψεις των κεντρικών τραπεζιτών.
Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε κατά 57% από το χαμηλό σημείο του 2016, το οποίο μπορεί να αποτρέψει τις χρεοκοπίες εταιρειών ενέργειας, όπως επισημαίνει ο Erik Oja, αναλυτής της S&P Global Market Intelligence για τις αμερικανικές τράπεζες, αντιστρέφοντας την ενίσχυση των αποθεματικών από τις τράπεζες, οι οποίες ανησυχούσαν για τις ζημίες από τα δάνεια αυτά.
Κερδισμένοι είναι και οι επενδυτές που έχουν ποντάρει σε τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη, στις οποίες η άνοδος ξεπέρασε ακόμη και εκείνη στη Wall Street τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Πολλές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Barclays και Royal Bank of Scotland, είδαν τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο σε διψήφια ποσοστά μέσα στο Μάιο.
Καθώς η πιθανότητα ενός Brexit μειώθηκε, ορισμένες τραπεζικές μετοχές κέρδισαν ακόμη και πάνω από 10% μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης