Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 35% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο

Goldman Sachs: Στο 35% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο
Στο 35% οι πιθανότητες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούλιο, στο 20% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Goldman Sachs
Στο 35% τοποθετεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs επισημαίνουν ότι η Janet Yellen, πρόεδρος της Fed, με την ομιλία της την περασμένη Παρασκευή [27 Μαΐου], ενίσχυσε την εκτίμησή τους ότι «οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι στο 35%, ομοίως και για τον Ιούλιο, ενώ για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται στο 20%».
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) έχει προγραμματιστεί για τις 14-15 Ιουνίου.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι, παρότι τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ στηρίζουν μια αύξηση των δολαριακών επιτοκίων, η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, τηρώντας στάση αναμονής πριν το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, στις 23 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης