Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PIRA Energy Group: Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ χαμηλές

PIRA Energy Group: Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ χαμηλές
Το πλεόνασμα προσφορά υποχωρεί ήδη κάτω από το ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως στο Β' τρίμηνο, το οποίο συμβαίνει πολύ νωρίτερα από ό,τι οι περισσότεροι περίμεναν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πραγματοποιήσει μία βουτιά πριν από τη συνάντηση των παραγωγών του ΟΠΕΚ την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, αλλά αξιοσέβαστες προσωπικότητες στη βιομηχανία πετρελαίου πιστεύουν ότι οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά και ότι ο μόνος δρόμος που μπορούν να κινηθούν είναι προς τα πάνω.
«Το πετρέλαιο ανεβαίνει, επειδή η αγορά εξισορροπεί», δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο Gary Ross, ιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής για το πετρέλαιο στην PIRA Group Energy.
«Βλέπουμε σημαντική μείωση της προσφοράς εκτός του ΟΠΕΚ και προστίθεται στις διακοπές εφοδιασμού, οι οποίες είναι τεράστιες, και επίσης βλέπουμε το πλεόνασμα να υποχωρεί ήδη κάτω από το ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στο Β' τρίμηνο, το οποίο συμβαίνει πολύ νωρίτερα από ό,τι οι περισσότεροι περίμεναν».
Τα σχόλια του Ross παρακολουθούνται στενά από παρατηρητές της αγοράς πετρελαίου, καθώς ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια φήμη για τις ακριβείς προβλέψεις του για την τιμή του πετρελαίου.
Το Μάρτιο ο Ross είπε στους πελάτες της PIRA ότι πίστευε «πιάσαμε τα χαμηλά» για το αργό, που ήταν τότε γύρω στα 30 δολ./βαρέλι.
Από τότε, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά και σήμερα διαπραγματεύονται περίπου στα 50 δολ./βαρέλι, τροφοδοτώντας ελπίδες ότι η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης τελειώνει.
Μιλώντας στο CNBC στη Βιέννη, πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, ο Ross είπε ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι ακόμη πολύ χαμηλές, ώστε να υπάρξει μια πλημμύρα προσφοράς και πάλι στην αγορά.
Επίσης, ο ίδιος προβλέπει ότι «δεν αναμένεται καμία έκτακτη είδηση» από τη Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης