Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi Financial Group (MUFG): Δεν αναμένονται εκπλήξεις από την ΕΚΤ - Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

tags :
Mitsubishi Financial Group (MUFG): Δεν αναμένονται εκπλήξεις από την ΕΚΤ - Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός
Η ΕΚΤ αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση και το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να επηρεάσει το ευρώ
Δεν αναμένουν εκπλήξεις από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι αναλυτές της Mitsubishi Financial Group (MUFG).
Όπως σχολιάζει ο Derek Halpenny επικεφαλής του ευρωπαϊκούς τμήματος της MUFG, η συνεδρίαση πραγματοποιείται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία φάση της νομισματικής χαλάρωσης, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αγοράς επιχειορηματικών ομολόγων, ενώ και το ΤLTROs αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα.
Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΚΤ αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση και το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να επηρεάσει το ευρώ.
Η προσοχή αναμένεται να στραφεί κυρίως στις προβλέψεις τς ΕΚΤ για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια θετική είδηση για τον πληθωρισμό για την ΕΚΤ, λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου.
Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες, ωστόσο το πετρέλαιο θα αποτελέσει τον καταλύτη που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης