Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Κορυφαίος κίνδυνος για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το Brexit

tags :
ΕΚΤ: Κορυφαίος κίνδυνος για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το Brexit
Η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, καθώς και η πορεία των αναδυόμενων αγορών, αποτελούν τα μεγαλύτερα ρίσκο για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Στους κορυφαίους κινδύνους που απειλούν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, συγκαταλέγει την πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το μηνιαίο οικονομικό bulletin της ΕΚΤ, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα εξακολουθήσει να κινείται με αργούς ρυθμούς.
Η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, καθώς και η πορεία των αναδυόμενων αγορών, αποτελούν τα μεγαλύτερα ρίσκο για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Η ΕΚΤ εκτιμά ότι οι εγχώριες επενδύσεις θα αυξηθούν περαιτέρω, οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν σε σχετικά ισχυρά επίπεδα, με τους κυριότερες κινδύνους να προέρχοντται από χώρες εκτός της ζώνης των 19 κρατών - μελών.
Όσον αφορά το outlook για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, η ΕΚΤ σημειώνει ότι το ρίσκο πηγάζει από το ενδεχόμενο περαιτέρω επιβράδυνσης στις αναδυόμενες οικονομίες, ιδιαιτέρως της Κίνας.
Παράλληλα αρνητικά επηρεάζεται το outlook από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
Τέλος, οι επίμονα χαμηλές τιμές του πετρελαίου, μπορεί να εντείνουν τις δημοσιονομικές ανισσοροπίες σε κάποιες χώρες που εξάγουν «μαύρο χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης