Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FAZ: Στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης (28/6) θα κατατεθεί το αίτημα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

FAZ: Στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης (28/6) θα κατατεθεί το αίτημα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ
Αυτό είναι αναγκαίο «ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ
«Μετά τον πανικό που προκάλεσε το Brexit, η Γερμανία προσπαθεί να ανασυσταθεί και να εμφανιστεί ενωμένη με την υπόλοιπη ΕΕ» αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung.
Όπως αναφέρει, οι δηλώσεις που έγιναν χθες (25/6) στη γερμανική πρωτεύουσα μετά τη συνάντηση των υπ. Εξωτερικών των 6 ιδρυτικών μελών της ΕΟΚ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου και του Βελγίου ήταν σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας. 
Κοινό αίτημα των υπουργών, να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας προκειμένου να μη μεσολαβήσει μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας.
Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Η ΕΕ «αναμένει από την βρετανική κυβέρνηση να το πράξει άμεσα και να καταθέσει αίτημα εξόδου της», τονίζει προς τη σημερινή Bild της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου MartinSchulz, προσθέτοντας ότι «η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή».
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα σήμερα η κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine zeitung, σε κοινή τους πρόταση ψηφίσματος οι μεγάλες πολιτικές ομάδες του Eυρωκοινοβουλίου θα καλούν τον David Cameron να εκφράσει το αίτημα εξόδου ήδη κατά την Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποχώρησης. 
Αυτό είναι αναγκαίο «ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ», αναφέρει η κοινή πρόταση ψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης