Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swiss Asia Capital: Οι τιμές του χρυσού θα χτυπήσουν νέα υψηλά ρεκόρ μέσα στους επόμενους 18 μήνες

tags :
Swiss Asia Capital: Οι τιμές του χρυσού θα χτυπήσουν νέα υψηλά ρεκόρ μέσα στους επόμενους 18 μήνες
ομολόγων σε αρνητικό έδαφος
Οι τιμές του χρυσού μπορεί να φτάσουν σε νέα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών μέσα στους επόμενους 18 μήνες, εν μέσω των χαμηλών ή αρνητικών παγκόσμιων αποδόσεων των ομολόγων, σημείωσε ένας γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, μπαίνοντας και αυτός στη χορωδία των αισιόδοξων αναλυτών που βλέπουν άνοδο του πολύτιμου μετάλλου που αποτελεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει σταθερή απόδοση και φέρει κόστος εκμετάλλευσης, ο χρυσός υπήρξε ελκυστικός στο σημερινό κλίμα, όπου υπήρξε ελάχιστη εμπιστοσύνη στο κατεστημένο και τις πολιτικές τους, όπως κατέδειξε και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν οι ψηφοφόροι επέλεξαν να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital στη Σιγκαπούρη, Juerg Kiener.
Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων έχει αμβλύνει επίσης το πλεονέκτημα που διατηρούσαν οι πηγές σταθερού εισοδήματος έναντι του λαμπερού ομόλογου τους.
«Αυτή η πτώση στην εμπιστοσύνη οδηγεί τους ανθρώπους να αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να επενδύσουν, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση ελέγχει το σύνολο της αγοράς σταθερού εισοδήματος, η οποία είναι αρνητική.
Τουλάχιστον ο χρυσός δεν έχει αρνητικές αποδόσεις, δεν υπάρχει νέα προσφορά και μείωση της παραγωγής», είπε στο CNBC.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,44%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ήταν στο 2,23%.
Οι τιμές αγοράς του χρυσού διαπραγματεύονταν γύρω στα 1.350 δολ./ουγγιά σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, περίπου 27% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του έτους.
Οι τιμές του κίτρινου μετάλλου χτύπησαν ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, πάνω από τα 1.900 δολ./ουγγιά, τον Αύγουστο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης