Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bocconi: Η ακτινογραφία των ιταλικών τραπεζών για NPLs, προβλέψεις και coverage ratio

tags :
Bocconi: Η ακτινογραφία των ιταλικών τραπεζών για NPLs, προβλέψεις και coverage ratio
Με τραπεζική κρίση απειλεί την Ευρώπη το ύψος των NPLs στις ιταλικές τράπεζες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ακτινογραφία των ιταλικών τραπεζών από το Πανεπιστήμιο Bocconi, στη σκιά της κρίσης που απειλεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, λόγω του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του BSIC, το ύψος των καθαρών μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της Unicredit ανέρχεται σε 51 δισ. ευρώ, με προβλέψεις ύψους 31 δισ. ευρώ και δείκτη κάλυψης δανείων με προβλέψεις (coverage ratio) στο 61%.
Τα NPLs της Intesa San Paolο διαμορφώνονται σε 39 δισ. ευρώ, με το ύψος των προβλέψεων στα 25 δισ. και τον coverage ratio στο 63%.
Η Monte dei Paschi, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, για την οποία αναζητείται λύση προκειμένου να αποφύγει το bail in, τα καθαρά NPLs διαμορφώνονται σε 26 δισ. ευρώ, με το ύψος των κεφαλαίων της στα 196 δισ. ευρώ.
Οι προβλέψεις διαμορφώνονται στα 17 δισ. ευρώ και o coverage ratio στο 64%.
Για την Banco Popolare, τα καθαρά NPLs ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις στα 5 δισ. ευρώ και τον δείκτη κάλυψης στο 42%. 
O λόγος χρηματιστηριακής τιμής προς λογιστική αξία μετοχής (Price / Book Value), διαμορφώνεται ως εξής:
Για την Unicredit στο 0,39, για την Intesa San Paolo στο 0,80, για την Monte dei Paschi di Siena στο 0,15 και για την Banco Popolare στο 0,33. 

Αναλυτικά τα στοιχεία (Φεβρουαρίου 2016) για τις ιταλικές τράπεζες:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης