Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Σε ύψη ρεκόρ τα μετρητά που διακρατούν οι επενδυτές, λόγω του φόβου για τις αμερικανικές εκλογές

tags :
UBS: Σε ύψη ρεκόρ τα μετρητά που διακρατούν οι επενδυτές, λόγω του φόβου για τις αμερικανικές εκλογές
Η απρόβλεπτη και μερικές φορές φλογερή ρητορική από τους υποψηφίους έχει δώσει αρκετούς λόγους στους επενδυτές να ανησυχούν
Οι πλούσιοι αμερικανοί επενδυτές διακρατούν μετρητά σε ύψη-ρεκόρ, υπό το φόβο ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα προκαλέσουν όλεθρο στους λογαριασμούς συνταξιοδότησής τους, δήλωσε το ανώτερο στέλεχος της UBS, Bob McCann.
Ο επικεφαλής του αμερικανικοί τμήματος της τράπεζας δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι οι πελάτες είναι σίγουροι για την οικονομία, αλλά διστάζουν να επενδύσουν επειδή οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου φαίνονται τόσο απρόβλεπτες.
Παρά το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, πολλοί πελάτες προτιμούν να μένουν στο περιθώριο, αντί να ριψοκινδυνεύσουν το είδος των ζημιών που αντιμετώπισαν το 2008, είπε.
«Ιστορικά, οι μεμονωμένοι επενδυτές καθορίζουν τον κίνδυνο με την εξής λογική:
Με πόση μεταβλητότητα μπορώ να ζήσω στο χαρτοφυλάκιό μου;», δήλωσε ο McCann στο Reuters, πριν από μια εκδήλωση της UBS στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.
«Ο ορισμός έχει αλλάξει σε "πόσα χρήματα μπορώ να την πολυτέλεια να χάσουν μόνιμα;"».
Η εκδήλωση, όπου παρέστησαν δύο πρώην ηγέτες της πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, είχε ως στόχο να ηρεμήσει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με τις εκλογές.
Η απρόβλεπτη και μερικές φορές φλογερή ρητορική από τους υποψηφίους έχει δώσει αρκετούς λόγους να ανησυχούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης