Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Market Securities: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ, ενόψει της συνεδρίασης της ομάδας G20

tags :
Market Securities: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ, ενόψει της συνεδρίασης της ομάδας G20
Πιθανή μια επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πέρα από τον Μάρτιο του 2017 στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 
Όπως και οι άλλες κεντρικές τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δε βρίσκεται σε βιασύνη να αλλάξει τη νομισματική πολιτική που ασκεί, ενόψει και της συνεδρίασης της ομάδας G20 αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24/7), αναφέρει ο αναλυτής της Market Securities, Christophe Barraud, στον απόηχο της σημερινής (21/7) συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η συνεδρίασης της ομάδας G20 είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι παρόντες θα είναι και οι κεντρικοί τραπεζίτες.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, καθώς με τον Mario Draghi να επαναλαμβάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς χρειάζεται να δει πως θα εξελιχθεί το μακροοικονομικό περιβάλλον το καλοκαίρι, λόγω τόσο της απόφασης για Brexit, όσο και των γεωπολιτικών κινδύνων, αλλά και με βάση τα μέτρα που αποφάσισε η ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Πάντως, ο Barraud «βλέπει» ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσει νέες δράσεις η ΕΚΤ, καθώς θα δημοσιευτούν και οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις.
«Μεταξύ των διαφόρων μέτρων, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η επέκταση του προγράμματος αγοράς πέρα από τον Μάρτιο του 2017 εξακολουθεί να είναι η πιο πιθανή επιλογή για τον Σεπτέμβριο», σημειώνει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης