Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις τιμές του πετρελαίου το 2016 στα 42 δολάρια

Fitch: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις τιμές του πετρελαίου το 2016 στα 42 δολάρια
Η Fitch διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το 2017 και το 2018, στα 45 και 55 δολάρια ανά βαρέλι αντίστοιχα
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου το 2016, στα 42 δολάρια ανά βαρέλι, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Fitch, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τα αποθέματα-ρεκόρ σε «μαύρο χρυσό» θα επιβραδύνουν την όποια περαιτέρω αύξηση των τιμών του εμπορεύματος.
Ειδικότερα, η Fitch, στις αξιολογήσεις των πετρελαϊκών εταιρειών, χρησιμοποιεί πλέον ως βάση μέση τιμή τα 42 δολάρια ανά βαρέλι το 2016, τόσο για το Brent, όσο και για το WTI, έναντι προηγούμενης βάσης στα 35 δολάρια ανά βαρέλι.
Η αύξηση αυτή αντανακλά αποδείξεις ότι η πετρελαϊκή αγορά θα ισορροπηθεί το β’ εξάμηνο του 2016, όπως φαίνεται και από τη μέση τιμή του πετρελαίου από την αρχή του έτους έως σήμερα που είναι στα 41/40 δολάρια για το Brent και το WTI αντίστοιχα.
Ωστόσο, η Fitch δεν πιστεύει ότι η ταχεία ανάκαμψη των τιμών που παρατηρήθηκε το α’ εξάμηνο του 2016 θα συνεχιστεί, κυρίως, διότι τα αποθέματα σε πετρέλαιο παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, υψηλότερα του κανονικού κατά 10%.
Ως εκ τούτου, και με βάση τις εξελίξεις στο ζήτημα της προσφοράς και της ζήτησης, αλλά και του σχιστολιθικού πετρελαίου, η Fitch διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το 2017 και το 2018, στα 45 και 55 δολάρια ανά βαρέλι αντίστοιχα.
Σταθερή διατηρεί και την μακροπρόθεσμη πρόβλεψή της, στα 65 δολάρια ανά βαρέλι, που αντανακλά την άποψή της σχετικά με το μακροπρόθεσμο οριακό κόστος προμήθειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης