Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN money: To ράλι των αγορών - Οι λόγοι που η Wall Street «θέλει» νίκη της Clinton

CNN money: To ράλι των αγορών - Οι λόγοι που η Wall Street «θέλει» νίκη της Clinton
Σύμφωνα με το CNNmoney, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν νίκη της Clinton
«Πανηγύρι» έχουν στήσει οι αμερικανικές αγορές μετά τη δημοσκοπική άνοδο της Hillary Clinton έναντι του Donald Trump, σύμφωνα με το CNN money.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν ενισχυθεί φέτος (2016) σχεδόν κατά 7%, ενώ και οι δυο πέτυχαν νέα ιστορικά υψηλά και πάλι την περασμένη εβδομάδα (8 έως 12 Αυγούστου 2016).
Στο πάρτι μπήκε και ο Nasdaq, ο οποίος αν και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 (έως τις αρχές του Ιουλίου 2016) βρισκόταν στο κόκκινο, τελικά πέρασε σε θετικό έδαφος και την προηγούμενη εβδομάδα (8 έως 12 Αυγούστου 2016) πέτυχε νέο ιστορικό υψηλό (το πρώτο μετά τον Ιούλιο του 2015).
Και από τη στιγμή που στην αγορά επικρατεί αβεβαιότητα λόγω των εταιρικών κερδών και της παγκόσμιας οικονομίας, το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά λόγω των αμερικανικών εκλογών.
Με άλλα λόγια, οι αγορές γιορτάζουν τη δημοσκοπική άνοδο της Clinton έναντι του Trump;
Μήπως «βλέπουν» μια νίκη για την Clinton;
«Ήταν μια περίεργη χρονιά.
Η αγορά συνήθως δεν βρίσκεται σε ράλι μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του εκλογικού έτους, καθώς δεν είναι σαφές ποιος θα κερδίσει», δήλωσε ο John Canally, επικεφαλής οικονομικής στρατηγικής της LPL Financial.
Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με το CNN είναι ένας γρίφος του τύπου η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Δηλ. οι επενδυτές είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι για την προεδρία της Clinton ή απλά είναι ανακουφισμένοι επειδή φαίνεται λιγότερο πιθανό ο Trump να μετακομίσει στο Λευκό Οίκο;

Γιατί η Wall Street θέλει νίκη της Clinton

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Wall Street μπορεί να προτιμά μια νίκη της Clinton.
Αρχικά, η Clinton έχει στενές σχέσεις με μεγάλες τράπεζες, που έχουν επικριθεί τόσο από τον Trump όσο και από το πρώην Δημοκρατικό αντίπαλο της Bernie Sanders.
Είναι λιγότερο πιθανό η Clinton να σπάσει την παντοδυναμία των JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America και Wells Fargo.
Γι' αυτό κι ο Trump θεωρείται από τις αγορές λιγότερο φιλικός.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια γνωστή ρήση για το ότι η Wall Street μισεί την αβεβαιότητα.
Η Clinton είναι περισσότερο προβλέψιμη, καθώς είναι γνωστό "εμπόρευμα" σε αντίθεση με τον Trump ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια.

Το ενδεχόμενο αδιεξόδου

Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο αδιεξόδου σε περίπτωση που η Cinton κερδίσει.
Παρά τα... παραπατήματα του Trump πολλές δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας στη Βουλή.
Η Γερουσία θα μπορούσε να καραδοκεί, αλλά λίγοι πιστεύουν σε αυτό το σημείο ότι οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με το CNN, οι επενδυτές χαίρονται όταν άλλο κόμμα έχει τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και άλλο του Κογκρέσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης