Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι θεσμικοί επενδυτές ξεφορτώνονται τις μετοχές ταχύτερα από ποτέ

Goldman Sachs: Οι θεσμικοί επενδυτές ξεφορτώνονται τις μετοχές ταχύτερα από ποτέ
Τεράστιες εκροές στα αμοιβαία κεφάλαια
Τα αμοιβαία κεφάλαια θα μπορούσαν φέτος να πουλήσουν περισσότερες μετοχές από αυτές που αγοράζουν για πρώτη φορά από το 2012, σύμφωνα με note της Goldman Sachs.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές που συγκεντρώνουν assets όλων των κατηγοριών ξεφορτώνονται τις μετοχές για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο δήλωσε ο David Kostin της Goldman Sachs.
Τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν υποστεί τεράστιες εκροές το 2016.
Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οι εκροές εσωτερικού και εξωτερικού από τα αμοιβαία κεφάλαια έφτασαν σε 156 δισ. δολ., περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού που σημειώθηκε το 2015, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Η χρονιά ξεκίνησε με προειδοποιήσεις από όλη την Wall Street ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν μέτρια κέρδη από το χρηματιστήριο.
Οι ανησυχίες πήραν μορφή χιονοστιβάδας στα μέσα του έτους, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρά την αδύναμη ανάπτυξη των κερδών, οι μετοχές -βάσει του δείκτη S&P 500- έχουν ξεπεράσει πολλές από τις αρχικές προβλέψεις και ενισχύθηκε κατά 6% το τρέχον έτος.
Αλλά υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα γύρω από την αύξηση των κερδών, τις προεδρικές εκλογές και τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων.

Screen Shot 2016 10 03 at 12.01.31 PM

Όπως και τα αμοιβαία κεφάλαια, οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν την αγορά, αν και οι πωλήσεις τους στις αμερικανικές μετοχές μειώθηκαν από τα 108 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο σε 46 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.
«Μειώνουμε τις προβλέψεις για το 2016, όσον αφορά στη ζήτηση των αμερικανικών μετοχών από το εξωτερικό σε -125 δισ. δολ. από -50 δισ. δολ.» επισημαίνει η Goldman Sachs.
«Ωστόσο, αναμένουμε μια μικρή ανάκαμψη της ζήτησης από ξένους επενδυτές στο δεύτερο εξάμηνο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο λόγω των χαμηλών αποδόσεων των ομολόγων αλλά και του ράλι των μετοχών το τρίτο τρίμηνο.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές αντιπροσωπεύει καθοδικούς κινδύνους για τις προβλέψεις μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης