Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Bullish για το χρυσό, όχι τόσο για το πετρέλαιο

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Bullish για το χρυσό, όχι τόσο για το πετρέλαιο
Ο «βασιλιάς» των εμπορευμάτων επισημαίνει ότι η κατοχή χρυσού σε ευρώ είναι καλύτερη επένδυση
Παρά την ενίσχυση του δολαρίου την τελευταία εβδομάδα, ο χρυσός φαίνεται πως παραμένει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επένδυση, δεδομένων των βραχυπρόθεσμων τάσεων του έναντι του δολαρίου.
«Το βρίσκω συναρπαστικό ότι ο χρυσός έχει κρατηθεί αρκετά καλά, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά παρ' όλο που το δολάριο έχει ισχυροποιηθεί τις τελευταίες 6 με 7 ημέρες» δήλωσε στο CNBC ο «βασιλιάς» των εμπορευμάτων Dennis Gartman.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυναμική είναι «άτυπη, και νομίζω ότι μου λέει κάτι».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη επένδυση εδώ είναι η κατοχή χρυσού σε ευρώ παρά σε δολάριο.
Ο ίδιος γενικά είναι bullish για το δολάριο και σύμφωνα με τον ίδιο εάν το νόμισμα θα κινηθεί ανοδικά, οι τιμές του χρυσού θα υποχωρήσουν.
Στον αντίποδα, το ευρώ προσπαθεί να ενισχυθεί έναντι μιας σειράς άλλων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου.

Η αγορά του πετρελαίου

Ενώ οι επενδυτές μπορεί να εξακολουθούν να θέλουν να κρατήσουν τα μάτια τους στο χρυσό, υπάρχει μια μεγάλη αγορά των βασικών προϊόντων που θα πρέπει να όλοι να είναι προσεκτικοί, σύμφωνα με τον Gartman.
Το αργό πετρέλαιο έχει μείνει πάνω από τα 50 δολ. από την περασμένη εβδομάδα, αλλά το ράλι του πετρελαίου μπορεί να καταλήξει σε στασιμότητα για μια ακόμη φορά καθώς εγχώριοι και διεθνείς παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω για μια ακόμη φορά.
Ενώ η Σαουδική Αραβία και το Ιράν συμφώνησαν να θέσουν ανώτατο όριο παραγωγής, ο Gartman πιστεύει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει το ίδιο.
Ενώ η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά των δύο χωρών του ΟΠΕΚ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας της Ρωσίας Rosneft έχει αναρωτηθεί γιατί ο γίγαντας του πετρελαίου θα πρέπει να περιορίσει την παραγωγή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης