Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με sell off στα ομόλογα - Η παγκόσμια οικονομία «αντέχει» τo Brexit

HSBC: Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με sell off στα ομόλογα - Η παγκόσμια οικονομία «αντέχει» τo Brexit
H Bank of America Merrill Lynch ανέφερε σε ανάλυσή της ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη εκροή από την αγορά ομολόγων για το 2016
Οι επενδυτές δεν γίνονται μάρτυρες ενός μεγάλου sell off στην αγορά ομολόγων, δήλωσε στο CNBC, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της HSBC, Stephen King, κόντρα στις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών.
Παρά το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου πέρασε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου, ενώ οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ο King εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Δεν νομίζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα sell off στην αγορά ομολόγων, σε καμία περίπτωση», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.
Όπως εξηγεί, υπήρξε μεγάλη ανησυχία ότι το Brexit θα υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία και όχι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ, πολύ άσχημα.
Αυτό που έχει αλλάξει είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία αποδεικνύεται πολύ πιο σταθερή, σε σχέση με τον φόβο που επικρατούσε τον Ιούνιο.
Το κύμα πωλήσεων στα ομόλογα έχει προκληθεί, μεταξύ άλλων, και λόγω των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve τον Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, ιδιαίτερα στη Βρετανία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον King, αυτά τα στοιχεία δεν αλλάζουν τα θεμελιώδη.
Εν τω μεταξύ, η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε σε ανάλυσή της ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη εκροή από την αγορά ομολόγων για το 2016 και η υψηλότερη σε διάστημα 48 εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης