Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στάσιμες οι επενδυτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη, παρά τα χαμηλά επιτόκια από την ΕΚΤ

tags :
Goldman Sachs: Στάσιμες οι επενδυτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη, παρά τα χαμηλά επιτόκια από την ΕΚΤ
H εξέλιξη του κόστους των ιδίων κεφαλαίων είναι ένας καθοριστικός παράγοντας του συνολικού κόστους του κεφαλαίου
Στάσιμος παραμένει ο ρυθμός των επενδυτικών δαπανών στην Ευρωζώνη, παρά την υποστηρικτική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ και τα πολύ χαμηλά επιτόκια, σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σε ανάλυσή τους με ημερομηνία 25/10/2016, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αν και οι λόγοι διαφέρουν από χώρα σε χώρα, καθοριστικός παράγοντας για τις περιορισμένες επενδυτικές δαπάνες, είναι το συνολικό κόστος του κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ιδίων κεφαλαίων.
H εξέλιξη του κόστους των ιδίων κεφαλαίων είναι ένας καθοριστικός παράγοντας του συνολικού κόστους του κεφαλαίου, σημειώνει η Goldman.
Με επίκεντρο της Γερμανία, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το κόστος των ιδίων κεφαλαίων έχει υποχωρήσει σημαντικά λιγότερο σε σχέση με το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για τις επιχειρήσεις.
Αυτό εξηγεί τη στασιμότητα στις επενδύσεις.
Όσον αφορά την πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ, οι αναλυτέςς εκτιμούν ότι τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, δεν μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το κόστος των ιδίων κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης