Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Needham: Αυξάνεται από τα 655 στα 878 δολάρια η τιμή – στόχος για το Bitcoin

tags :
Needham: Αυξάνεται από τα 655 στα 878 δολάρια η τιμή – στόχος για το Bitcoin
Το Bitcoin ευνοείται από την γενικότερη τάση της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την μεταβλητότητα που υπάρχει στις αγορές/ισοτιμίες 
Στην αύξηση της τιμής – στόχου για το Bitcoin προχώρησε ο αναλυτής της Needham, Spencer Bogart, βασιζόμενος σε μία σειρά από θετικές εξελίξεις για το ψηφιακό νόμισμα.
Πλέον, η τιμή – στόχος για τον «ψηφιακό χρυσό» διαμορφώνεται στα 848 δολάρια, από 655 που ήταν πριν.
Όπως τονίζει ο αναλυτής, οι επικείμενες βελτιώσεις στο πρωτόκολλο των ψηφιακών νομισμάτων αλλά και τα σαφώς υψηλότερα οικονομικά μεγέθη του κλάδου, προμηνύουν μία αύξηση στην τιμή του Bitcoin, ενώ δεν γίνεται να μη ληφθούν υπόψη και τα βασικά πλεονεκτήματά του που είναι αποκεντρωμένο, χωρίς συνοριακούς περιορισμούς.
Επιπλέον, είναι peer – peer, ένα χαρακτηριστικό που του προσδίδει αμεσότητα στις συναλλαγές, ενώ δεν απαιτεί την παρέμβαση των τραπεζών, κάτι που ίσως είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του (κάτι για το οποίο η Ε.Κ.Τ. "πολεμά" τα ψηφιακά νομίσματα…).
Το Bitcoin ευνοείται επίσης από την γενικότερη τάση της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την μεταβλητότητα που υπάρχει στις αγορές/ισοτιμίες και του προσδίδει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» για τους επενδυτές.
Παρακάτω, παρατίθενται τα διαγράμματα που αποδεικνύουν την πολύ μικρότερη μεταβλητότητα του ψηφιακού νομίσματος, σε σχέση με τα κοινά νομίσματα, όπως και η συσχέτιση με τα άλλα εμπορεύματα και περιουσιακά στοιχεία:




Ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin σε σύγκριση με τις μετοχές (μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης) του S&P 500:


Η προσφορά του νομίσματος σε σχέση με τον χρυσό:




Ο όγκος των Bitcoin που διαπερνά από το σύστημα συναλλαγών blockchain:




Η επιρροή του Brexit στην αξία του Bitcoin:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης