Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ο Τσίπρας φέρνει τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση - Αντικαθιστά αριστερούς υπουργούς με μετριοπαθείς

FT: Ο Τσίπρας φέρνει τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση - Αντικαθιστά αριστερούς υπουργούς με μετριοπαθείς
Με απώτερο στόχο την παγίωση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης
Στον ανασχηματισμό του Αλέξη τσίπρα και την επιλογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου, προέδρου του Ινστιτούτου οικονομικών Levy, για τη θέση του υπουργού οικονομίας αναφέρονται οι Financial Times σχολιάζουν ως απρόσμενη τη τοποθέτηση Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντικατάστησε ορισμένα ακροαριστερά μέλη του υπουργικού συμβουλίου με πιο μετριοπαθή οι οποίοι θεωρούνται εκσυγχρονιστές με απώτερο στόχο την παγίωση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης αλλά και τη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές.
Στο δημοσιευμα αναφέρεται ωστόσο, οτι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών όπως και ο Γιώργος Χουλιαράκης. 
Επιπλέον, σχολιάζουν την μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη από το υπουργείο Ενέργειας, θέση κατά την οποία έιχε εκφρασει την αντίθεσή του για ξένες επενδύσεις και την μετατόπισή του στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η νέα υπουργική σύνθεση ήρθε καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις υποχώρησαν σε νέα χαμηλά αυτή την εβδομάδα, με την έρευνα της Public Issue συγκεκριμένα να δίνει προβάδισμα 24 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία.
Οι FT χαρακτηρίζουν απρόσμενη κίνηση την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, Προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy στη θέση του υπουργού Οικονομίας με ευθύνη για την κατανομή των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Τσίπρας βρισκόταν αντιμέτωπος με κριτική για την προθυμία της κυβέρνησής του να συμβιβάσει την αριστερή ιδεολογία της επιβάλλοντας ακόμη σκληρότερες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων ενός νέου γύρου φορολογικών αυξήσεων και συνταξιοδοτικών περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης