Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NY Times: Πιο μετριοπαθή στελέχη σε θέσεις κλειδιά για τις μεταρρυθμίσεις τοποθέτησε ο Τσίπρας

NY Times: Πιο μετριοπαθή στελέχη σε θέσεις κλειδιά για τις μεταρρυθμίσεις τοποθέτησε ο Τσίπρας
Μένει ο Τσακαλώτος, μετατοπίζονται Σκουρλέτης και Κατρούγκαλος
Τις αλλαγές κορυφαίων υπουργών του, που εξέφρασαν ακραίες αριστερές απόψεις και αντιρρήσεις με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές, με πιο μετριοπαθή στελέχη σχολιάζουν και οι New York Times.
Σε δημοσίευμα τους από την Αθήνα, αναφέρουν ότι «o Αλέξης Τσίπρας, όντας πρόθυμος να προωθήσει τα σκληρά μέτρα διάσωσης, ώστε οι διαπραγματευτές του να μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους για την ελάφρυνση του τεράστιου ελληνικού χρέους, διατήρησε τον πυρήνα του οικονομικού επιτελείου αλλά άλλαξε άλλους σημαντικούς υπουργούς όπως τον Πάνο Σκουρλέτη».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οικονομολόγος ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως χαμηλών τόνων και έχει σημειώσει πρόοδο με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, κράτησε το κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός και στα υπόλοιπα σημαντικά υπουργικά πόστα, καθώς αντικατέστησε τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη -ο οποίος είχε αντιταχθεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας- με έναν πιο μετριοπαθή, τον Γιώργο Σταθάκη.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει δεχθεί επικρίσεις για τον αργό ρυθμό των προσπαθειών για τον εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, αντικαταστάθηκε από μια νεαρή βοηθό.
Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η μετακίνηση του Δημήτρη Λιάκου από οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε επιβλέποντα των προγραμμάτων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης