Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Goldman Sachs αλλάζει στρατηγική – Η νίκη του Trump θα έχει οριακό αντίκτυπο στις μετοχές διεθνώς - BofA: Κινδυνεύει η Ιταλία

tags :
H Goldman Sachs αλλάζει στρατηγική – Η νίκη του Trump θα έχει οριακό αντίκτυπο στις μετοχές διεθνώς - BofA: Κινδυνεύει η Ιταλία
Κατά την Goldman Sachs η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα αυξάνεται σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, σύμφωνα με την αύξηση των κερδών, στις 2200 μονάδες το 2017 και στις 2300 μονάδες το 2018
Η Goldman Sachs η αμερικανική επενδυτική τράπεζα που στήριξε την Clinton και προφανώς είναι εκτεθειμένη η διοίκηση της αλλάζει στρατηγική και πλέον αναφέρει ότι η νίκη του Trump θα έχει οριακό αντίκτυπο στις μετοχές διεθνώς.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs «αναμένουμε την αντίδραση των χρηματιστηριακών ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ ότι θα είναι περιορισμένο.
Η οικονομία των ΗΠΑ έχει αυξηθεί για 7 χρόνια και συνεχίζει να αυξάνεται με υποτονικό ρυθμό.
Η Goldman Sachs προβλέπει ότι το 2017 η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ θα είναι κατά μέσο όρο 2%.
Ο πληθωρισμός έχει σιγά-σιγά αυξάνεται προς το στόχο της Fed 2%.
Οι επενδυτές αναμένουν η FOMC ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2016.
Ήδη το δεκαετές αμερικανικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 1,93%.
Στο τέλος του έτους 2016 η τιμή-στόχος για τον S & P 500 παραμένει στις 2100 μονάδες, περίπου 2% κάτω από το σημερινό επίπεδο των 2146 μονάδων. 
Τα κέρδη ανά μετοχή  P / E στον S & P 500 έχουν αυξηθεί κατά 70% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών (10x έως 17x).
Οι μόνοι ανοδικοί κύκλοι με μεγαλύτερη διάρκεια ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 (1984 - 1987, που έληξε με τη Μαύρη Δευτέρα) και κατά τη διάρκεια της φούσκας της νέας τεχνολογίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Κατά την Goldman Sachs η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα αυξάνεται σιγά-σιγά κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, σύμφωνα με την αύξηση των κερδών, στις 2200 μονάδες το 2017 και στις 2300 μονάδες το 2018.

1. Το εμπόριο θα είναι σίγουρα ένας σημαντικός τομέα που θα εστιαστεί ο νέος πρόεδρος Trump.
Μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 θα πρέπει να ενισχύσει το δολάριο ΗΠΑ και να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις με υψηλά έσοδα από τις ΗΠΑ.
2. Οι δαπάνες για υποδομές είναι πιθανό να είναι μια βασική πολιτική πρωτοβουλία του εκλεγμένου Προέδρου Trump.
Μια πηγή χρηματοδότησης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση σε σχέση με τα αφορολόγητα ξένα κέρδη.
Ο Trump έχει αναφέρει την ιδέα ενός εφάπαξ φόρου 10% επί των αφορολόγητων ξένων κερδών του παρελθόντος.
Οι εταιρίες του S & P 500 με τα υψηλότερα κέρδη που επενδύονται στο εξωτερικό θα πρέπει να επωφεληθούν από την διαδικασία επαναπατρισμού.
Περίπου 1,7 τρισεκ. δολάρια  μόνιμα επανεπενδύονται στο εξωτερικό και είναι ίσο με το 70% των 2,4 τρισεκ. κερδών που πραγματοποιήθηκαν από όλες τις επιχειρήσεις του S&P 500.
3. O φαρμακευτικός κλάδος και η Βιοτεχνολογία θα ισχυροποιηθούν ενώ ο εξοπλισμός για τις υπηρεσίες Υγείας θα σημειώσει κάμψη.
Νέοι κανονισμοί στοχεύουν στις τιμές των φαρμάκων και το κόστος νοσοκομειακής φροντίδας.










Η Bank of America αναφέρει σε ανάλυση της

Μήπως το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ θα αλλάξει τις εκτιμήσεις σχετικά με τη μακροοικονομική πολιτική;

Ναι, τουλάχιστον αρχικά αναφέρει η Bank of America Merill Lynch.
Οι οικονομολόγοι είναι πιθανό να μειώσουν τις εκτιμήσεις της ανάπτυξης λόγω της "πολιτικής αβεβαιότητας".
Η εκλογή Trump λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας με τα παγκόσμια κέρδη να βρίσκονται σε υψηλά 5,5 ετών.
Ο παγκόσμιος δείκτης ΡΜΙ τβρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά από το 2014, ασιατικές εξαγωγές σε υψηλά 12 μηνών και η αύξηση των μισθών των ΗΠΑ σε υψηλό 7 ετών.
Η νίκη Trump θα μπορούσε να εκτροχιάσει την προσωρινή ισχυρότερη ανάπτυξη, αυξάνοντας τις προσδοκίες
1) του προστατευτισμού,
2) το ιταλικό δημοψήφισμα μπορεί να είναι συνέχεια του Brexit και των αμερικανικών εκλογών και να προκαλέσει ανατροπές και
3) Την στρατηγική της Fed για τον Δεκέμβριο του 2016



 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης