Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

36 South Capital Advisors: Οι αγορές υπό τον Trump θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 25%

36 South Capital Advisors: Οι αγορές υπό τον Trump θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 25%
Ο Jerry Haworth υποστηρίζει ότι εάν τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών αυξηθούν, οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων θα σημειώσουν μεγάλη πτώση
Μπορεί οι εκτιμήσεις για κατάρρευση των αγορών σε περίπτωση που ο Donald Trump εκλεχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ να αποδείχθηκαν λανθασμένες, ωστόσο το hedge fund 36 South Capital Advisors επισημαίνει ότι οι διεθνείς αγορές απέτυχαν να αποτιμήσουν την πολιτική αβεβαιότητα από την προεδρία του Trump.
Ειδικότερα, Jerry Haworth (διευθύνων σύμβουλος του fund) βλέπει αύξηση του πληθωρισμού, τις κεντρικές τράπεζες να αναγκάζονται να αυξήσουν τα επιτόκια πολύ πιο απότομα από ό,τι αναμενόταν αλλά και «σκάσιμο» της μεγαλύτερης «φούσκας» όσον αφορά στις τιμές των assets, που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση του 2008.
«Θα περίμενα να υπάρξει περισσότερες δημοσιονομικές δαπάνες στο μέλλον, που θα επιταχύνουν τον πληθωρισμό» δήλωσε ο ίδιος στο Business Insider και τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα αυξηθεί ο πληθωρισμός, τόσο πιο γρήγορα θα αυξηθούν τα επιτόκια».
Παράλληλα, ο Haworth είπε «δεν θέλω να συμβούν άσχημα πράγματα.
Αλλά εάν τα επιτόκια αυξηθούν, νομίζω ότι μπορεί να σημειωθεί άνω του 25% πτώση στις τιμές των μετοχών, των ομολόγων και των ακινήτων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποτονική αντίδραση της αγοράς στον Trump έδειξε ότι οι αγορές έχουν υπερβολική πίστη στην ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να διαχειριστούν την αλλαγή.
«Η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί, αλλά η αστάθεια των τιμών δεν έχει αυξηθεί.
Επειδή το επίπεδο της αβεβαιότητας συνεχίζει να αυξάνεται περιμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί πάρα πολύ.
Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον επίπεδο της μεταβλητότητας είναι πιθανώς κάτω από αυτό που θα έπρεπε να είναι» τόνισε ο Haworth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης