Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sun Global Investments: Θετική υποδοχή του Trump από τη Wall Street, ανησυχία στις αναδυόμενες

tags :
Sun Global Investments: Θετική υποδοχή του Trump από τη Wall Street, ανησυχία στις αναδυόμενες
Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, των commodities και οι βιομηχανικοί τίτλοι κατέγραψαν ράλι, οδηγώντας χθες τον Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά
Στις επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, σχολιάζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Sun Global Investments, Mihir Kapadia, όπως μεταδίδει το CNBC. 
Οι υποσχέσεις του Trump για ενίσχυση της εγχώριας στήριξης στην οικονομία των ΗΠΑ, οδηγεί σε άνοδο τις μετοχές της Wall Street, ενώ προκαλεί νευρικότητα σε Ασία και αναδυόμενες αγορές.
Οι μετοχές της Wall Street προσδοκούν επίσης οφέλη από ενδεχόμενη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου και αύξηση των δαπανών για έργα υποδομών.
Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, των commodities και οι βιομηχανικοί τίτλοι κατέγραψαν ράλι, οδηγώντας χθες τον Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά, σημειώνει η Kapadia.
Επίσης οι αμερικανικές τράπεζες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο από το 2011, με φόντο τις προοπτικές αύξησης των margins (λόγω των υψηλότερων επιτοκίων).
Αδυναμία καταγράφεται στα assets των αναδυόμενων αγορών, λόγω της ανησυχίας για αναθεώρηση των εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εμπορικό πόλεμο και να ενισχύσει το κλίμα αβεβαιότητας.
Η αποδυνάμωση του κινεζικού γουάν και των νομισμάτων της Λατινικής Αμερικής, αποτελεί ένα σύμπτωμα, σημειώνει CEO της Sun Global Investments.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης