Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Porta Adisors: Θα φανεί σύντομα εάν το τεχνικό ράλι των μετοχών συνεχιστεί

Porta Adisors: Θα φανεί σύντομα εάν το τεχνικό ράλι των μετοχών συνεχιστεί
O Beat Wittmann δήλωσε στο CNBC ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τον Trump
Η άνοδος των αμερικανικών χρηματιστηρίων στον απόχη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα «τεχνικό ράλι» και θα ξέρουμε σύντομα αν τα χρηματιστήρια θα διατηρήσουν τα κέρδη του, επεσήμανε στο CNBC ο Beat Wittmann πρόεδρος της ελβετικής εταιρείας ερευνών Porta Advisors.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διακράτηση μετρητών μπορεί να είναι μια ασφαλής επιλογή προς το παρόν, δεδομένης της ρευστότητας που παρατηρείται στις αγορές τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική του Trump.
«Έπειτα από 30 χρόνια χαμηλού πληθωρισμού και επιτοκίων, αναμένεται να φτάσουμε στην αναθέρμανση της οικονομίας.
Αυτός θα είναι ένας ανώμαλος δρόμος και θα δούμε μέσα στις επόμενες μέρες πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προχωρήσει όσον αφορά στην τόνωση της εγχώριας ζήτησης και τις ξένες σχέσεις» επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Wittmann αν και εφιστά την προσοχή σχετικά με την βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της μεταβλητότητας, τόνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση που θα επικρατεί αναμένεται να δοθούν σύντομα.
«Δεν θα περιμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες λίγες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο η κατεύθυνση των αγορών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτούς που θα απαρτίζουν την ομάδα του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης