Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκρηκτικό το κλίμα στην Ιταλία - Βerlusconi: Μας προτάθηκε βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά είπαμε όχι - Έρχεται στενή επίβλεψη για τις μεταρρυθμίσεις

tags :
Εκρηκτικό το κλίμα στην Ιταλία - Βerlusconi: Μας προτάθηκε βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά είπαμε όχι - Έρχεται στενή επίβλεψη για τις μεταρρυθμίσεις
(upd3)Καλωσόρισε την επίβλεψη εκ μέρους του ΔΝΤ της πορείας των μεταρρυθμίσεων της ιταλικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός, S. Berlusconi, γνωστοποιώντας παράλληλα πως προτάθηκε στην Ιταλία να κάνει χρήση κεφαλαίων του ταμείου, αλλά η χώρα αρνήθηκε.
"Δεν έχει έρθει το τέλος της κυβέρνησης", δήλωσε παράλληλα ο Βerlusconi, απαντώντας σε όσες φωνές κάνουν λόγο για κατάρρευση της ιταλικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. Μ. Barroso, ανακοίνωσε ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία.

Νωρίτερα τo www.bankingnews.gr ανέφερε:


Ανώτατη πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ότι τόσο η Κομισιόν, όσο και το ΔΝΤ θα συντάσσουν εκθέσεις προόδου για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για την Ιταλία.
«Πρέπει να βεβαιωθούμε για την αξιοπιστία της Ιταλίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Αποφασίσαμε να εμπλακεί στη διαδικασία της εποπτείας το ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του και οι Ιταλοί είπαν ότι μπορούν να το δεχθούν αυτό» δήλωσε η ίδια πηγή.
«Με το κλίμα γενικευμένης ανησυχίας και την έλλειψη αξιοπιστίας της Ιταλίας, ακόμη και ένα μικρό πρόβλημα ή καθυστέρηση μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα» δήλωσε η πηγή της ΕΕ, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η οι αγορές δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη.
Προκειμένου να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους για την αποφασιστικότητά του να δράσει άμεσα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε από τις Κάννες ότι σε διάστημα 10 με 15 ημερών θα έχει εξειδικευτεί και εγκριθεί η δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και προς επίσπευση της όλης διαδικασίας συνδέει την έγκριση με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το κλίμα στην Ιταλία είναι εκρηκτικό με την αντιπολίτευση, αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης, να ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εν συνεχεία πρόωρες εκλογές.

(πρώτη ενημέρωση: 9:22)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης