Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Convergex: Οι επενδυτές πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον του Trump

Convergex: Οι επενδυτές πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον του Trump
Η νίκη του Trump άλλαξε τα δεδομένα για τους επενδυτές, αναφέρεται σε note της Convergex
Οι επενδύσεις την εποχή που ο Donald Trump ηγείται της μεγαλύτερης οικονομίας αναμένεται να είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία οχτώ χρόνια.
Σύμφωνα με το CNBC, πριν τον Trump τα βασικά θέματα της αγοράς ήταν τα χαμηλά επιτόκια, η μειούμενες αποδόσεις και ο χαμηλός πληθωρισμός.
Τώρα, η φιλοσοφία των επενδυτών έχει αλλάξει.
Η αγορά επικεντρώνεται στα υψηλότερα επίπεδα του πληθωρισμού και στην αυξανόμενες αποδόσεις ενώ έχει αρχίσει το τέλος στη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed.
«Τα επόμενα λίγα τρίμηνα αναμένεται να είναι ένα… όνειρο για τους επενδυτές, αλλά όπως όλα τα όνειρα, έτσι κι αυτό απαιτεί μια ερμηνεία» αναφέρεται σε note του Nick Colas από την Convergex.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το αστείο με τις ''κυκλικές'' μετοχές (οι τιμές των οποίων επηρεάζονται από τη συνολική οικονομία) είναι ότι οι επενδυτές τους δίνουν πολλά περιθώρια -σε σχέση με άλλες μετοχές- κατά τη διάρκειας μιας αναμενόμενης ανάκαμψης».
Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει στην αγορά, όταν προσπαθούμε να μαντέψουμε τι προκάλεσε το ράλι μετά τη νίκη του Trump.
Σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNBC, είναι καλύτερα να δούμε τα δέντρα και όχι το δάσος (σε αντίθεση με ένα παλιό γνωμικό).


Ο Colas εκτιμά ότι τις επόμενες μέρες θα σημειωθούν περισσότερες αλλαγές, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για το νέο περιβάλλον.
Οι παραδοσιακοί παράμετροι που δείχνουν ότι ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος όταν διαπραγματεύεται 17 φορές τα κέρδη του θα πρέπει να επανεξεταστούν.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο όπου οι εταιρείες που κατέχουν κάνουν επίσης κάποιες επενδύσεις, αντί να διαθέτουν όλα τα κέρδη τους για επαναγορές μετοχών και διανομή μερισμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης