Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για την τιμή του πετρελαίου

Credit Suisse: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για την τιμή του πετρελαίου
Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, κλειδί για την τιμή του πετρελαίου θα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Περαιτέρω περιθώριο ανόδου τόσο στην τιμή του πετρελαίου όσο και στις πετρελαϊκές αμερικανικές μετοχές «βλέπει» η Credit Suisse, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ.
«Είμαστε overweight στο πετρέλαιο και νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», είπε ο O'Sullivan προειδοποιώντας ωστόσο ότι η τήρηση αυτής της συμφωνίας θα είναι το… κλειδί».
Όσον αφορά στις επενδυτικές επιλογές που προκαλεί η συμφωνία, ο O'Sullivan επεσήμανε ότι υπήρχαν πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες με τους παραγωγούς σχιστόλιθους να επιστρέφουν στο προσκήνιο καθώς το πετρέλαιο είναι στον δρόμο για να επιστρέψει σε ένα επίπεδο όπου οι επιχειρήσεις θα ξαναγίνουν κερδοφόρες.
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στη δυναμική της αγοράς μετά τη νίκη του Donald Trump, λέγοντας ότι η υπόσχεση για μείωση των εταιρικών φόρων θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των πετρελαϊκών εταιρειών.
«Ο τομέας της ενέργειας έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων.
Έτσι, εάν οι φορολογικοί συντελεστές μειωθούν, οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας θα ωφεληθούν πραγματικά» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης