Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει αυξηθεί - Προειδοποιεί με υποβάθμιση προγράμματα καλυμμένων ομολογιών 3 ελληνικών τραπεζών

Moody's: Ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει αυξηθεί - Προειδοποιεί με υποβάθμιση προγράμματα καλυμμένων ομολογιών 3 ελληνικών τραπεζών
Με υποβάθμιση απειλεί τις αξιολογήσεις προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών 3 ελληνικών τραπεζών ο οίκος Moody's, καθώς όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας για την Ελλάδα έχει αυξηθεί.
Τα προγράμματα στα οποία αναφέρεται ο οίκος είναι τα εξής:
- Καλυμμένες ομολογίες που εκδίδει η Alpha Bank, υπό το πρόγραμμα Covered Alpha Direct Issuance CB: Αξιολόγηση Ba3.
- Καλυμμένες ομολογίες που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια που εκδίδει η Eurobank, υπό το πρόγραμμα καλυμμένων ομολογιών ύψους 5 δισ. EFG CB I: Αξιολόγηση Ba3.
- Καλυμμένες ομολογίες που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια που εκδίδει η Eurobank, υπό το πρόγραμμα καλυμμένων ομολογιών ύψους 3 δισ. EFG CB II: Αξιολόγηση Β1.  
- Καλυμμένες ομολογίες που εκδίδει η Εθνική, υπό το πρόγραμμα NBG CB II: Αξιολόγηση Ba3.
Παράλληλα, η Μοοdy's ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό καθεστώς επιτήρησης με ορατό το ενδεχόμενο υποβάθμισης και ελληνικά τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια (RMBS) και τίτλους που καλύπτονται από assets (ABS), που αξιολογούνται από Ba1 έως B3.
Αναλυτικότερα πρόκειται για 9 σειρές έξι ABS και 19 σειρές 8 RMBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης