Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκτάκτως στην Αθήνα σήμερα ο Τ. Νταλάρα του IIF – Ποιες επιλογές για το haircut θα συζητηθούν με Παπαδήμο και Βενιζέλο

Εκτάκτως στην Αθήνα σήμερα ο Τ. Νταλάρα του IIF – Ποιες επιλογές για το haircut θα συζητηθούν με Παπαδήμο και Βενιζέλο
Στην Αθήνα θα βρίσκεται εκτάκτως σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο ζήτημα του προγράμματος απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.
Ο Νταλάρα θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στις 20:00 στο Μαξίμου. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί το πρόγραμμα PSI+.
Το IFF, που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου, έρχεται στις διαπραγματεύσεις με δύο επιλογές οι οποίες μειώνουν το χρέος της Ελλάδας προς τους ιδιώτες περίπου κατά 95 δισ. ευρώ ή κατά 46% και περιορίζουν τις απώλειες το πολύ στο 54% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.
Η πρώτη επιλογή αφορά στα νέα ομόλογα τα οποία θα εκδοθούν με αρχικό κεφάλαιο ίσο του 50% των ομολόγων που θα ανταλλαχθούν. Τα νέα ομόλογα με τη σειρά τους θα έχουν την εγγύηση ομολόγων του EFSF αξίας περίπου 30 δισ. ευρώ. Τα νέα ομόλογα θα έχουν κουπόνι μεταξύ 5,5% και 7,5% και διάρκεια ωρίμανσης πιθανότατα 22 χρόνια.
Η δεύτερη επιλογή, αφορά τις ελληνικές τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ περιλαμβάνει κούρεμα 37% και νέα 15ετή ομόλογα με μέσο κουπόνι 8%, χωρίς οποιαδήποτε εγγύηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης