Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χέλμουτ Σμιτ: Η Μέρκελ θα ήταν καλό να μη βρίζει τους Έλληνες - Ο Λ. Παπαδήμος έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη

Χέλμουτ Σμιτ: Η Μέρκελ θα ήταν καλό να μη βρίζει τους Έλληνες - Ο Λ. Παπαδήμος έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη
Σκληρή κριτική προς την πολιτική που ασκεί η Άνγκελα Μέρκελ άσκησε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, συγκρίνοντας την στάση της Γερμανίας του σήμερα με εκείνη πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ προειδοποίησε ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο.
Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Σμιτ εκτιμά ότι «θα ήταν εξυπνότερο να μην βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις κυβερνήσεις τους στο παρελθόν και να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός, με πληθυσμό 80 εκατομμύρια, να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σμιτ, μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.
Ο πρώην Καγκελάριος εξέφρασε την συμπάθειά του στο πρόσωπου του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμο, υπογραμμίζοντας ότι «έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη, καθώς έχει να διαχειριστεί μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται και καλείται τώρα να τη διαχειριστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης