Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stansberry Churchouse: Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξει όποιος θέλει να επενδύσει στο bitcoin

tags :
Stansberry Churchouse: Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξει όποιος θέλει να επενδύσει στο bitcoin
Η επένδυση στο bitcoin πρέπει να αρχίσει με ένα μικρό ποσό
Με το bitcoin να καταγράφει ράλι από τις αρχές του 2017, η Stansberry Churchouse Research παραθέτει τρία στοιχεία που πρέπει να προσέξουν όσοι θέλουν να επενδύσουν στο εν λόγω κρυπτονόμισμα.

Αρχίστε με λίγα χρήματα

Αρχικά, η επένδυση στο bitcoin πρέπει να αρχίσει με μικρό ποσό, που μάλιστα δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την αξία ενός bitcoin.
Ωστόσο, στην εν λόγω ανάλυση, η διαδικασία αγοράς, μετακίνησης και αποθήκευσης bitcoin δεν είναι όπως οι on line τραπεζικές συναλλαγές και επενδύσεις.
Κι αυτό γιατί εάν κάποιος στείλει το bitcoin σε λάθος κατεύθυνση, για παράδειγμα, δεν μπορεί να καλέσει στην τράπεζα του και να ακυρώσει τη μεταφορά.
Έτσι είναι κρίσιμο ο εν δυνάμει επενδυτής να εξοικειωθεί με την επένδυση στο bitcoin αρχικά με ένα μικρό ποσό, πριν να προχωρήσει σε μεγαλύτερα ποσά.

Σημειώνετε τα πάντα

Είναι ειρωνικό ότι ενώ το bitcoin είναι μια πολύ σύγχρονη τεχνολογία, οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρούν «off line» τα αρχεία για τις επενδύσεις τους.
Η αποθήκευση και η αποστολή/λήψη του bitcoin προϋποθέτει τη δημιουργία ψηφιακού πορτοφολιού, όπου οι επενδυτές θα διατηρούν τα bitcoins.
Ωστόσο, το πορτοφόλι έχει δημόσιο κλειδί (μπορεί να μοιάζει με αυτό: 1GwV7fPX97hmavc6iNrUZUogmjpLPrPFoE) το οποίο είναι το σημείο όπου στέλνονται τα bitcoins.
Αυτό είναι σαν ένα όνομα λογαριασμού.
Το πορτοφόλι του επενδυτή έχει επίσης ιδιωτικό κλειδί.
Αυτό θα είναι είτε μια αλφαριθμητική ακολουθία που μοιάζει με το δημόσιο κλειδί παραπάνω είτε μια μακρά ακολουθία τυχαίων λέξεων που παράγονται από το πορτοφόλι.
Αυτός είναι ο «κωδικός πρόσβασης» που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο πορτοφόλι.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα ασφαλή πορτοφόλια δεν έχουν την επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου».
Εάν ο επενδυτής χάσει ή ξεχάσει το ιδιωτικό κλειδί του, χάνει την πρόσβαση στο πορτοφόλι του και χάνει την επένδυση του.

Μην αφήνετε χρήματα στην πλατφόρμα ανταλλαγής

Για να μετατρέψετε τα μετρητά σας σε bitcoin, θα πρέπει να ανοίξετε ένα λογαριασμό σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής.
Η διαδικασία αυτή συνήθως θα διαρκέσει μερικές ημέρες, καθώς θα πρέπει να κάνει μια τυπική επαλήθευση των στοιχείων ταυτότητας, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν διώκεται ποινικά.
Μόλις ανοίξετε το λογαριασμό, θα μπορείτε να το χρηματοδοτήσετε με τραπεζική μεταφορά - ή με πιστωτική κάρτα σε ορισμένες περιπτώσεις - πριν αγοράσετε το bitcoin.
Εάν το ανταλλακτήριο από όπου ο επενδυτής αγοράζει bitcoin πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης, τότε ο επενδυτής μπορεί να χάσει τα χρήματα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης