Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Old Mutual Global Investors: Η γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος στέλνει θετικά μηνύματα στις αγορές

Old Mutual Global Investors: Η γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος στέλνει θετικά μηνύματα στις αγορές
Η Old Mutual Global Investors αγόρασε 15ετή ελληνικά ομόλογα μετά τη νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές εκλογές τον Μάιο του 2017
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την επιστροφή της Ελλάδας στις αγοράς, καθώς η απόφαση του τελευταίου Eurogroup έβαλε τέλος σε πολλούς μήνες αβεβαιότητας.
«Η ελληνική συμφωνία, η προοπτική του QE και της ελάφρυνσης του χρέους, το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών αλλά και μια νέα ισχυρή ευρωπαϊκή ενότητα, όλα λένε ότι πρέπει να κατέχεις ελληνικά ομόλογα» λέει στο Bloomberg, ο Mark Nash της Old Mutual Global Investors στο Λονδίνο που αγόρασε 15ετή ελληνικά ομόλογα μετά τη νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές εκλογές τον Μάιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές ομολόγων θα ενθουσιαστούν με ένα νέο 5ετές ομόλογο εάν οι αποδόσεις του είναι μεταξύ του 4% και 5%.
Παράλληλα, ανέφερε πως η αγορά θα μπορούσε να θεωρήσει «ελκυστικά» τα 10ετή ομόλογα περίπου στο 5% ή τα 5ετή περίπου στο 4,5%.
Όσον αφορά στο θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο Nash επισημαίνει ότι «οι Γερμανοί ουσιαστικά δεν έχουν δώσει ακόμα ελάφρυνση χρέους, οπότε η ΕΚΤ είναι απίθανο να δηλώσει βάσει των μετρήσεών της ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι βιώσιμα, επομένως το QE μπορεί να μην υπάρξει για την Ελλάδα προς το παρόν».
Επίσης, επεσήμανε ότι η πρόταση του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, σύμφωνα με την οποία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να συνδεθεί με την ελληνική ανάπτυξη, «είναι ενδιαφέρουσα και ελκυστική και για τις δύο πλευρές, επομένως αυτό δίνει πιο θετικά μηνύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης