Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundstrat: Το bitcoin είναι ο νέος χρυσός - Στις 20.000 με 55.000 δολ. η τιμή του έως το 2022

Fundstrat: Το bitcoin είναι ο νέος χρυσός - Στις 20.000 με 55.000 δολ. η τιμή του έως το 2022
Κομβικός θα είναι ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών
Πιθανό θεωρείται πλέον το bitcoin να φτάσει στα 55.000 δολ., σύμφωνα με τον Tom Lee της Fundstrat, ο οποίος τονίζει ότι η τιμή δεν θα εκτοξευθεί σε αυτά τα επίπεδα απαραίτητα για τους λόγους που πιστεύουν πολλοί «ταύροι» της αγοράς.
«Βάσει τους μοντέλου μας, εκτιμούμε ότι η αξία του bitcoin ανά μονάδα θα μπορούσε να είναι 20.000 - 55.000 δολ. έως το 2022.
Επομένως οι επενδυτές θα πρέπει να προσδιορίσουν στρατηγικές ώστε να εκμεταλλευτούν αυτή την άνοδο των τιμών στα κρυπτονομίσματα» αναφέρει ο Tom Lee σε σχετική του ανάλυση.
Πρόκειται για μια μεγάλη εκτόξευση από τα επίπεδα των 2.530 δολ..
Ο Lee προβλέπει ότι οι επενδυτές θα δουν το bitcoin ως υποκατάστατο του χρυσού και το γεγονός ότι το διαθέσιμο bitcoin φτάνει στο όριο του, κάνει την ιστορία αυτή προσφοράς / ζήτησης ακόμη πιο επιτακτική για όσους θέλουν κέρδη από την αγορά κρυπτογράφησης.
«Η προσφορά Bitcoin θα αυξηθεί ακόμη πιο αργά από τον χρυσό», δήλωσε ο Lee.
«Ως εκ τούτου, η έλλειψη bitcoin γίνεται όλο και περισσότερο ελκυστική σε σχέση με το χρυσό» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ένας άλλος οδηγός θα μπορούσε να προέρχεται από τις κεντρικές τράπεζες, που σύμφωνα με τον Lee θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς bitcoin αν η κεφαλαιοποίηση της αγοράς φτάσει στα 500 δισ. δολ.
«Αυτό θεωρείται καταλύτης για την αγορά, καθώς θα ενισχύσει τη νομιμότητα του νομίσματος και πιθανόν να το μετατρέψει πιο γρήγορα σε υποκατάστατο του χρυσού», έγραψε ο Lee.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης