Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Καμία επίπτωση στην αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας από τις προτεινόμενες αλλαγές

Moody's: Καμία επίπτωση στην αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας από τις προτεινόμενες αλλαγές
Οι τροποποιήσεις αυτές δεν θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή απόσυρση των σημερινών αξιολογήσεων των τίτλων
Οι προτεινόμενες αλλαγές στα καλυμμένα ομολόγα της Εθνικής Τράπεζας δεν θα έχουν επίπτωση στην αξιολόγησή τους (Β3), αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος υπενθυμίζει ότι η τρέχουσα αξιολόγηση Β3 θα παραμείνει.
Αναλυτικότερα στο σύντομο σημείωμα της Moody's με τίτλο No rating impact on National Bank of Greece S. A. - Mortgage Covered Bonds 2 ratings following structural amendments to the programme documents", η Moody's ανακοίνωσε ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις της Εθνικής Τράπεζας για τα Ομολογιακά Στεγαστικά Χρεόγραφα που έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 δεν θα οδηγήσουν αυτομάτως σε μείωση ή απόσυρση των σημερινών αξιολογήσεων (Β3) των ομολογιών που εκδόθηκαν από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του Προγράμματος  Global Mortgage Covered Bonds.
Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων
1) τη ρύθμιση ενός εφεδρικού εξυπηρετητή για το πρόγραμμα
2) τον περιορισμό των δικαιωμάτων ψήφου των καλυμμένων αξιογράφων που κατέχει η Εθνική Τράπεζα και
3) τη σύσφιξη των κριτηρίων επιλεξιμότητας για την εξαίρεση των δανείων προς τους εργαζόμενους, την αναδιάρθρωση τα στεγαστικά δάνεια και τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια.
Η Moody's έχει αποφασίσει ότι οι τροποποιήσεις αυτές δεν θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή απόσυρση των σημερινών αξιολογήσεων των τίτλων που εκδόθηκαν από τον Εκδότη.
Ωστόσο, η γνώμη της Moody's αφορά μόνο τον πιστωτικό αντίκτυπο που συνδέεται με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις και δεν εκφράζει γνώμη για το κατά πόσον η τροποποίηση έχει ή θα μπορούσε να έχει και άλλες μη πιστωτικές συνέπειες που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα συμφέροντα των κατόχων ή / και των αντισυμβαλλομένων, καταλήγει το σημείωμα της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης