Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Εάν αποτύχουν οι προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - Βέβαιη η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2012 - Έως 2,5% η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

BlackRock: Εάν αποτύχουν οι προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες - Βέβαιη η ύφεση στην Ευρωζώνη το 2012 - Έως 2,5% η ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Ανάπτυξη έως 2,5% για την αμερικανική οικονομία και ύφεση στην Ευρώπη το 2012 προβλέπει σε νέες ανανεωμένες εκτιμήσεις για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για τη νέα χρονιά η BlackRock.
Eιδικότερα, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του Robert C. Doll, επικεφαλής αναλυτή της BlackRock, η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2012 εκτιμάται μεταξύ 2% και 2,5%. Κατά τον Russ Koesterich, επίσης αναλυτή του οίκου, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα κινηθεί μεταξύ 1,75% και 2,5%. Και οι δύο προβλέπουν ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Το 2012 ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι η επιτυχία- ή μη - των προσπαθειών της Ευρώπης να διαχειριστούν την κρίση χρέους. Εάν οι προσπάθειες αποδώσουν, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό", σχολιάζει ο Doll said.

Υπενθυμίζεται ότι με έκθεσή της πριν από λίγα 24ωρα και τίτλο "2012: A Look Ahead" (2012: Μια ματιά μπροστά) η BlackRock συνόψισε σε 10 σημεία τις βασικές προβλέψεις για το νέο έτος: 

-Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα ξεκινήσει να αποκλιμακώνεται, ακόμη κι αν η Ευρώπη εισέλθει σε ύφεση.
-Η αμερικανική οικονομία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε σύγχυση.
-Κίνα και Ινδία, παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξής τους, θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν πάνω από το 50% της παγκόσμιας ανάπτυξης.
-Τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών θα κινηθούν μετριοπαθώς.
-Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα κινηθούν ανοδικά.
-Οι αμερικανικές μετοχές θα καταγράψουν διψήφια ποσοστά κερδών.
-Οι αμερικανικές μετοχές θα κυριαρχήσουν έναντι των υπολοίπων για τρίτη διαδοχική χρονιά.
-Η διανομή μερίσματος θα αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
-Κλάδος υγείας και ενέργεια θα κυριαρχήσουν έναντι του χρηματοοικονομικού κλάδου.
-Ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama θα χάσει τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης