Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Προβλέπει περαιτέρω πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ. το α' 3μηνο του 2012

tags :
Goldman Sachs: Προβλέπει περαιτέρω πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ. το α' 3μηνο του 2012
Περαιτέρω πτώση του ευρώ «βλέπει» μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2012 η Goldman Sachs. Σύμφωνα με νέα έκθεση που υπογράφει ο στρατηγικός αναλυτής των αγορών συναλλάγματος, Thomas Stolper, σε τριμηνιαίο ορίζοντα, κάνει λόγο για υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που θα αγγίξει τα 1,20 δολάρια.
Το σκεπτικό του Stolper, βασίζεται στις εκτιμήσεις των αναλυτών της Goldman Sachs, ότι η ύφεση στην ευρωζώνη θα βαθύνει το πρώτο τρίμηνο του 2012, προτού παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, το «κλειδί» για την ερμηνεία των εξελίξεων θα είναι οι ανάγκες δανεισμού της Ιταλίας στο διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου, καθώς, επίσης, και η πολιτική απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τον Stolper, αυτό που θα δώσει εκ νέου ανοδική ώθηση στο ευρώ και θα το βοηθήσει να ανέλθει ακόμα και στα 1,45 δολάρια (σύμφωνα με τον αρχικό στόχο της Goldman Sachs για το 2012), θα είναι η αδυναμία του δολαρίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, «μέχρι τώρα, τα πράγματα δεν έχουν αποκλίνει υπερβολικά. Υπάρχει κάποια ένταση στην ευρωζώνη, η ανησυχία για τα δημοσιονομικά ζητήματα της περιοχής είναι ορατή, ενώ πολλά είναι τα ζητήματα που άφησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανοιχτά στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ειδικά, αναφορικά με την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ζώνη του ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το ευρώ έφθασε έως τα 1,20 -1,10 δολάρια κατά την πρώτη περίοδο, όταν η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν από τον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης