Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έφτασε η στιγμή να αρχίσουμε να επενδύουμε εκ νέου στα ομόλογα - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Έφτασε η στιγμή να αρχίσουμε να επενδύουμε εκ νέου στα ομόλογα - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Eάν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίσουν να αυξάνονται, οι συνέπειες θα γίνουν ορατές σε όλες τις κατηγορίες assets
Με φόντο την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σε επίπεδο υψηλότερο μετά τις αρχές Μαΐου, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αγορές ενδέχεται να διατρέχουν τον κίνδυνο εφησυχασμού σχετικά με την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το Business Insider, τα αμερικανικά 10ετή ομόλογα είναι οι βασικός οδηγός για την κατεύθυνση των επιτοκίων παγκοσμίως.
Η εικόνα αυτής της εβδομάδας (σσ. την Τρίτη απόδοση του 10ετούς αμερικανικού σκαρφάλωσε πάνω από το 2,4%) ενδέχεται να αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση της αγοράς ότι η εικόνα της παγκόσμιας ανάπτυξης οχυρώνεται περισσότερο έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία χαμηλών επιτοκίων.
Από τεχνικής απόψεως, ο Greg McKenna από την AxiTrader είπε ότι το 2,4% των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αντιπροσωπεύει ένα βασικό επίπεδο αντίστασης, και μια ανοδική διάσπαση θα οδηγήσει σε μια κίνηση προς το 2,6%.
«Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε παγκοσμίως.
Κατά την αίσθηση μου, οι αγορές έχουν εφησυχάσει έναντι αυτής της πιθανότητας αλλά των πιθανοτήτων ανόδου του πληθωρισμού κατά το επόμενο έτος» δήλωσε ο McKenna.
Από την πλευρά του, ο Jeff Gundlach της DoubleLine Capital σχολίασε στο twitter ότι εάν στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα δεν σημειωθεί ισχυρή ζήτηση θα είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η bull αγορά για τα ομόλογα έχει τελειώσει.
Εάν οι αποδόσεις συνεχίσουν να αυξάνονται, οι συνέπειες θα γίνουν ορατές σε όλες τις κατηγορίες assets συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των νομισμάτων, αλλά μέχρι στιγμής οι αγορές δεν έχουν δείξει σημάδια οποιασδήποτε αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης