Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανεβάζει τον πήχη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο Βενιζέλος - Θα χρειαστούν 40 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια

Ανεβάζει τον πήχη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο Βενιζέλος - Θα χρειαστούν 40 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια
Ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειστούν νέα κεφάλαια ύψους 40 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, τα κεφάλαια που απαιτούνταν για τις ελληνικές τράπεζες υπολογίζονταν στα 30 δισ. ευρώ.
O υπουργός επισήμανε ότι οι πιέσεις προς τις ελληνικές τράπεζες έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης χρέους, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη διασφάλιση της ρευστότητας και την επιστροφή των καταθέσεων.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το PSI μεταξύ Ελλάδας και τραπεζών.
"Μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές. Η ορθολογικότητα θα επικρατήσει καθώς η συμφωνία αυτή είναι κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τους πιστωτές της αλλά και τους εταίρους της", σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης