Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη με στόχο το 1,38 δολ. βλέπει για το ευρώ η Goldman Sachs – Ενισχύεται σήμερα το κοινό νόμισμα τροφοδοτούμενο από την πτώση που προκάλεσε στο δολάριο η Fed

Βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη με στόχο το 1,38 δολ. βλέπει για το ευρώ η Goldman Sachs – Ενισχύεται σήμερα το κοινό νόμισμα τροφοδοτούμενο από την πτώση που προκάλεσε στο δολάριο η Fed
Άμεση ανάκαμψη βλέπει για το ευρώ η Goldman Sachs, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να φτάσει βραχυπρόθεσμα ακόμη και στο 1,38 δολ. την ώρα που η Federal Reserve διατηρεί την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης σταθερή.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, για το ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνει κοντά στο μηδέν μέχρι και το 2014, άσκησε νέες πιέσεις στο δολάριο ενισχύοντας παράλληλα το ευρώ. Αυτή η προοπτική, τουλάχιστον προσωρινά θα οδηγήσει το ευρώ υψηλότερα, με στόχο το 1,38 δολ. αναφέρει σε έκτακτη σύντομη ανάλυση της η Goldman Sachs.
Το ευρώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 1,3111 δολ., ελαφρώς υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 15ημερο του μήνα, υπήρξε ένα εντυπωσιακό sell off στο ευρωπαϊκό νόμισμα, υπό το φόβο της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας και των ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Το ευρώ έφτασε να υποχωρεί τότε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών , ήτοι στα 1,2643 δολάρια.
Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, η πορεία του ευρώ θα είναι σταθερά ανοδική το επόμενο διάστημα, αν αναλογιστεί κανείς και τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Παρά τις ανησυχίες για την ύφεση, οι επιμέρους δείκτες της οικονομίας δε δείχνουν απόλυτα προς αυτήν την κατεύθυνση, διασκεδάζοντας τα αρνητικά outlook που έχουν δημοσιοποιηθεί.
Τέλος, η Goldman Sachs δεν αναφέρεται σε μακροπρόθεσμο στόχο του ευρώ, καθώς μέχρι τώρα κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει, πρώτον, πού θα βρεθεί το κόστος δανεισμού των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και, δεύτερον, σε ποιο βαθμό θα είναι δυνατό ο EFSF να δανείζεται στο χαμηλό κόστος που του επέτρεπαν οι εγγυήσεις των χωρών, οι οποίες είχαν τη βαθμολογία ΑΑΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης