Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα χειρότερα δεν έχουν φτάσει ακόμα στις αγορές - «Άγριο» το β' 3μηνο του 2018 για 4 λόγους

Τα χειρότερα δεν έχουν φτάσει ακόμα στις αγορές - «Άγριο» το β' 3μηνο του 2018 για 4 λόγους
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν ανάγκη τις διακοπές του Πάσχα
Για συνέχεια στην πτωτική πορεία των αμερικανικών μετοχών προειδοποιεί ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Cudmore, συστήνοντας στους επενδυτές να ξεκουραστούν αυτό το Πάσχα καθώς το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ πιο αγχωτικό σε σχέση με το πρώτο.
Όπως τονίζει ότι οι μετοχές (risk assets) έχουν μεγάλη ανάγκη τις διακοπές του Πάσχα καθώς αναμένονται χειρότερες μέρες για τους εξής τέσσερις λόγους:
1. Ο S&P500 δεν έχει ακόμα καταρρεύσει.
Όσο περισσότερο διατηρείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κραχ όταν συμβεί.
2. Το WTI δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τα 65 δολ. σχηματίζοντας ένα πολύ δυσοίωνο διπλό top που προκαλεί νευρικότητα στους long επενδυτές.
Με την αμερικανική παραγωγή να ενισχύεται και την πτώση των εμπορευμάτων να σηματοδοτεί μια επιβράδυνση στην ζήτηση για πρώτες ύλες, τα αστέρια ευθυγραμμίζονται για ένα μεγάλο, αποπληθωριστικό βήμα προς τα κάτω από το αργό.
3. Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών αμερικανών ομολόγων υποχώρησαν λόγω της Fed, αλλά και τελευταία μείωση του term premium προειδοποιεί για μια μεγαλύτερη κατάρρευση των επιτοκίων.
4. Όταν μειωθούν, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση την καθοδήγηση της Fed και θα εξαπλωθεί ένα νέο κύμα διαταραχών στα assets που θα ξεκινήσει από τα ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης