Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρόθυμη η ΕΚΤ να μεταβιβάσει ελληνικά ομόλογα στον EFSF, χωρίς να δεχθεί απομειώσεις από το PSI+ - Επιβεβαίωση του bankingnews

tags :
Πρόθυμη η ΕΚΤ να μεταβιβάσει ελληνικά ομόλογα στον EFSF, χωρίς να δεχθεί απομειώσεις από το PSI+ - Επιβεβαίωση του bankingnews
Πρόθυμη να μεταβιβάσει ελληνικά ομόλογα στον EFSF εμφανίζεται η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα εδώ και μέρες έχει αναφέρει το www.bankingnews.gr.
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν θα δεχθεί απομειώσεις από το PSI+.
H στάση της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη συμφωνία για το PSI+, σχολιάζει η εφημερίδα, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Κατά τις ίδιες πηγές, τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των εθνικών κεντρικών τραπεζών δεν θα συμμετάσχουν στο PSI+.

Τι ανέφερε πρόσφατα το www.bankingnews.gr:


Τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ ανέρχονται μεταξύ 48 και 49,8 δις ευρώ.
Με βάση εκτιμήσεις κυρίως το μεσοσταθμικό κόστος αυτών των ομολόγων ανέρχεται στις 66 με 70 μονάδες βάσης.
Αν τα ομόλογα της ΕΚΤ υποστούν haircut 50% είναι προφανές ότι η επιβάρυνση θα είναι περίπου 20% ή σωρευτικά μαζί με τα διαφυγόντα έσοδα λόγω της διαφοράς των κουπονιών περίπου 30%.
Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο PSI+ αλλά υιοθετώντας μια άλλη λύση. Να μεταβιβαστούν στο EFSF στις τιμές κτήσης.  
Εφόσον συμμετάσχει η ΕΚΤ καθολικά – εξέλιξη μάλλον δύσκολη αλλά σίγουρα καλή για την Ελλάδα - η δυνητική ζημία θα είναι μεταξύ 10-14 δις ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα με haircut και κέρδος για την Ελλάδα αν επαναγοραστούν σε τρέχουσες τιμές  περίπου 20 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης