Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τρία διαγράμματα που δείχνουν ότι ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους η ελληνική οικονομία δεν θα βγει από το σπιράλ θανάτου

Goldman Sachs: Τρία διαγράμματα που δείχνουν ότι ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους η ελληνική οικονομία δεν θα βγει από το σπιράλ θανάτου
Εξαιρετικά δυσσοίωνες είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Goldman Sachs, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τους δείκτες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, συμπεραίνει ότι ακόμη και μετά την εφαρμογή του PSI+, το σπιράλ θανάτου της οικονομίας στη χώρα δεν ανατρέπεται.
Η Goldman επικαλείται τρεις δείκτες, τους οποίους και αναφέρει ως εξαιρετικής σημασίας για τη διάγνωση των προοπτικών μίας οικονομίας. Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, μετά τη Βουλγαρία, στο δείκτη Διαφθοράς, στη θέση 88 παγκοσμίως στο δείκτη της ανοιχτής αγοράς, και στη θέση 90 παγκοσμίως στο δείκτη ανταγωνιστικότητας.
Τα στοιχεία αυτά μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι σύμφωνα με τους αναλυτές της GS, η καινοτομία είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός τομέας που δείχνει το κατά πόσο μπορεί μία οικονομία μπορεί να προχωρήσει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι σε απογοητευτικά επίπεδα σ' αυτούς τους δείκτες, οι οποίοι αν προστεθούν στα προβλήματα του υψηλού κόστους έναρξης επιχείρησης και αυξημένης γραφειοκρατίας, τότε οι προοπτικές της γίνονται ακόμη πιο ζοφερές, ακόμη και αν γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους.

Καινοτομία



Ενάρξεις νέων επιχειρήσεων



Κόστος έναρξης νέων επιχειρήσεων



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης