Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Emirates NBD: Οι τιμές του πετρελαίου αποκαλύπτουν το χειρότερο σενάριο για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Emirates NBD: Οι τιμές του πετρελαίου αποκαλύπτουν το χειρότερο σενάριο για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναφερόμενος στη συμφωνία του Ιράν, την έχει χαρακτηρίσει ως τη «χειρότερη συμφωνία» που έχει υπάρξει ποτέ
Το χειρότερο δυνατό σενάριο αναμένουν οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου τη στιγμή που ο κόσμος είναι εν αναμονή της απόφασης του Donald Trump σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι, Emirates NBD, οι αγορές ενέργειας «δείχνουν» ότι οι ΗΠΑ πιθανότητα θα καταργήσουν τη συμφωνία και θα επαναφέρουν τις κυρώσεις στην Τεχεράνη.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την εν λόγω συμφωνία ως τη χειρότερη που έχει υπάρξει ποτέ, πρέπει να αποφασίσει έως τις 12 Μαΐου το εάν θα επαναφέρει τις κυρώσεις ή όχι.
«Ο,τιδήποτε λιγότερο από αυτό συμβεί (με το οποίο εννοώ ότι ίσως καθυστερήσει την απόφαση του ή ότι δεν θα επιβάλλει κυρώσεις του ίδιου μεγέθους), οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεδομένου ότι οι αγορές προεξοφλούν το χειρότερο σενάριο» δήλωσε Tim Fox στο CNBC.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν θα περιορίσουν τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, καθώς το Ιράν είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, όταν του επιτρέπεται να το πουλήσει.
Οι φόβοι τέτοιας μείωσης της προσφοράς -που έρχονται σε μια στιγμή που οι χώρες παραγωγοί πετρελαίου έχουν ήδη μειώσει την παραγωγή από μόνοι τους- έχουν οδηγήσει την τιμή άνω των 70 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης