Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρνείται η Γερμανία ότι σχεδιάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδος και την έξοδό της από το ευρώ - Επιμένει στην αυστηρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Αρνείται η Γερμανία ότι σχεδιάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδος και την έξοδό της από το ευρώ - Επιμένει στην αυστηρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες πως σχεδιάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ η Γερμανία.
Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα όργιο φημών, το οποίο αναμεταδίδεται σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πως οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, με πρωτοστάτη τη Γερμανία, παρά τις οφθαλμοφανείς δεσμεύσεις για στήριξη της Ελλάδας, προετοιμάζουν παρασκηνιακά τη χρεοκοπία της Ελλάδας και στη συνέχεια την έξοδό της από την Ευρωζώνη.
"Οι φήμες πως η Γερμανία θεωρεί αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ευσταθούν. Είναι πλήρως ανυπόστατες", τονίζει ο St. Seibert, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνει πως η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. "Επιθυμούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούμε εμείς να υλοποιήσουμε για εκείνη τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις", σχολιάζει ο Γερμανός αξιωματούχος.  
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η τρόικα θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών στη σημερινή τηλεδιάσκεψη εάν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα είναι επαρκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης