Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Προ των πυλών ντόμινο κατάρρευσης στα ομόλογα

BofA: Προ των πυλών ντόμινο κατάρρευσης στα ομόλογα
BofA: Προ των πυλών κατάρρευση ντόμινο στα ομόλογα
H Bank of America Merrill Lynch (BofA) εκτιμά στο τελευταίο της report ότι η σημαντική αδυναμία των περιουσιακών στοιχείων των αναδυόμενων αγορών προσθέτει έναν ακόμη λόγο για τους επενδυτές για να παραμείνουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την πορεία των αγορών.
Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να νιώσουν νευρικοί συμμετέχοντες στην αγορά ...



Όπως αναφέρει η BofA την προηγούμενη εβδομάδα το πρόβλημα ήταν η Ιταλία, νωρίτερα ήταν η Τουρκία και τώρα είναι η Βραζιλία.
Μόνο αυτή την εβδομάδα, οι αποδόσεις των δυετών ομολόγων της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά 110 μονάδες κατά 120 μονάδες τα αντίστοιχα της.
Αυτή η κίνηση ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες.
Η μέση απόδοση των εθνικών νομισμάτων τψν αναδυόμενων αγορών αυξήθηκε κατά 190 μονάδες βάσης από τις αρχές Μαΐου 2018 και κατά 255 μονάδες βάσης από τα τέλη Φεβρουαρίου 2018.



H BofA επισημαίνει ότι οι αποδόσεις είναι «θύμα της δικής τους επιτυχίας», καθώς όσο πιο πολύ αυξάνονται (οι αποδόσεις) τόσο πιο ευάλωτα εμφανίζονται τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου στα οποία είναι «εκτεθειμένες», οδηγώντας σε αρνητική μεταβολή τη διάθεση ανάληψης κινδύνου από τους επενδυτές.



Μέχρι στιγμής, η αγορά αντιμετωπίζει αυτά τα επεισόδια ως απομονωμένα και άσχετα γεγονότα και νέα προβλήματα εμφανίζονται ταχύτερα από τα παλιά που επιλύονται.



Με άλλα λόγια - τα ντόμινο πέφτουν.



Και όπως καταλήγει η BofA, αν τα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών βρίσκονται υπό πίεση, ίσως είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα ομόλογα υψηλού κινδύνου (HY) δεχθούν πλήγμαα, όχι για κάποιο συγκεκριμένο θεμελιώδη λόγο, αλλά απλώς και μόνο λόγω της ιστορικής πορείας κάθε κύκλου των αγορών.
Θεωρούμε ότι η αγορά HY παραμένει ευάλωτη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς υπάρχει επαναξιολόγηση του κινδύνου τόσο για τις αναδυόμενες αγορές όσο και γι' αυτές της ΕΕ.
Γι' αυτο άλλωστε η τράπεζα περιορίζει την έκθεσή της σε αυτά.
Αυτό που αντισταθμίζει μερικές από αυτές τις επικίνδυνες «αναταραχές» είναι ότι η η τεχνική εικόνα για την αγορά ομολόγων παραμένει πολύ ισχυρή.
Η αγορά έχει «δημιουργήσει» σχεδόν 4 δισ. δολάρια σε μετρητά μέχρι στιγμής από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας έναντι μόλις 1,3 δισ. δολαρίων σε νέες εκδόσεις ομολόγων.
Ωστόσο, είναι λογικό ακραία γεγονότα να κατακλύσουν τις αγορές και να αλλάξουν τα δεδομένα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης