Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tρόικα: Στο 2-3% το κουπόνι στα ομόλογα του PSI+ έως το 2020, στο 4,3% από το 2021 - Στο 160% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020 αν η ύφεση επιδεινωθεί - Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στα 50 δισ.

Tρόικα: Στο 2-3% το κουπόνι στα ομόλογα του PSI+ έως το 2020, στο 4,3% από το 2021 - Στο 160% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020 αν η ύφεση επιδεινωθεί - Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στα 50 δισ.
(upd)Στο 120,5% του ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί το ελληνικό χρέος έως το 2020, σύμφωνα με τις γενικές εκτιμήσεις της τρόικα που περιλαμβάνονται στην τελευταία 9σέλιδη έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία παρουσιάστηκε στο Eurogroup.
Η τρόικα ανεβάζει κι άλλο τον πήχη για τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τις ελληνικές τράπεζες, προβλέποντας πως για την ανακεφαλαιοποίησή τους ενδεχομένως να χρειαστούν έως και 50 δισ. ευρώ.
Κατά την τρόικα, οι ιδιώτες πιστωτές που θα συμμετάσχουν στο PSI+ θα λάβουν νέα ομόλογα με το κουπόνι να διαμορφώνεται στο 2 - 3% έως το 2020 και στο 4,3% από το 2021 και έπειτα.
Παράλληλα, οι ιδιώτες πιστωτές θα λάβουν πληρωμή που θα περιλαμβάνει ρήτρα ΑΕΠ και η οποία θα αφορά στο 1% του συνολικού ποσού των νέων ομολόγων.
Ωστόσο, η τρόικα προειδοποιεί πως αν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας επιδεινωθεί και δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε η μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2020 θα ανέλθει στο 160% του ΑΕΠ.
Το ελληνικό χρέος, κατά την τρόικα, θα μπορούσε να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, αν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αναλάβουν πρόσθετη δράση.
"Η αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι κεντρικές τράπεζες θα συμβάλλει στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 3,5%, ενώ τα κέρδη της ΕΚΤ από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων θα συμβάλλουν σε μείωση 5,5%", αναφέρει επίσης στην έκθεσή της η τρόικα.
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να μην κατορθώσει να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με τον ρυθμό που απαιτείται", προειδοποιεί μεταξύ άλλων στην έκθεσή της η τρόικα.
"Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά - ένταση αναφορικά με τους στόχους του ελληνικού προγράμματος για τη μείωση του χρέους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας", επισημαίνει παράλληλα η τρόικα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης