Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Απίθανη η ελληνική χρεοκοπία το 2012, αλλά αβέβαιες οι προοπτικές μακροπρόθεσμα... Pimco: Aνεπαρκής η συμφωνία του Eurogroup - Αxa Investment: Η Ελλάδα έχει κερδίσει χρόνο... τουλάχιστον 2 μήνες

BlackRock: Απίθανη η ελληνική χρεοκοπία το 2012, αλλά αβέβαιες οι προοπτικές μακροπρόθεσμα... Pimco: Aνεπαρκής η συμφωνία του Eurogroup - Αxa Investment: Η Ελλάδα έχει κερδίσει χρόνο... τουλάχιστον 2 μήνες
(upd)Δεν θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του 2012 η BlackRock, σε μια πρώτη απόπειρα αποτίμησης της συμφωνίας των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, στο Eurogroup της Δευτέρας, για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ και το PSI+.
Σύμφωνα ωστόσο με τη BlackRock, το outlook για την Ελλάδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.
"Οι πιθανότητες να υπάρξει μια χαοτική χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν μειωθεί για την ώρα, αλλά μακροπρόθεσμα οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμη αμφίβολες", σχολιάζουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της BlackRock.
"Τα προβλήματα της Ελλάδας αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο γεωπολιτικής φύσεως με τον οποίο βρίσκονται οι αγορές. Οι άλλοι κίνδυνοι πηγάζουν από την κατάσταση στο Ιράν και τη Συρία", σχολιάζει από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής της Pimco.
Κατά τον El Erian, η συμφωνία του Eurogroup είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι ένα μεγάλο βήμα... Πρόκειται κατά τον ίδιο για μια συμφωνία που ενέχει σοβαρούς κινδύνους κατά την εφαρμογή της.  
"Η Ελλάδα καλείται να αναζητήσει τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της και στήριξης της ανάπτυξης της οικονομίας της. Εάν δεν το κάνει, τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα έρθουν στη χώρα και τότε η οικονομία δεν θα λάβει το οξυγόνο που έχει ανάγκη", τονίζει χαρακτηριστικά.
"Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει αποφευχθεί η Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από την Ελλάδα για μερικούς μήνες", σχολιάζει από την πλευρά του ο Raphael Gallardo, επικεφαλής οικονομικών ερευνών στην Axa Investment Managers στο Παρίσι.
"Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ κέρδισαν λίγο χρόνο, τουλάχιστον δύο μήνες", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης