Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist: Οι εκλογές τον Απρίλιο φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ - Ο Draghi ξαναχτύπησε, αλλά μόνο χρόνο εξαγοράζει - Δεν επιλύεται με τον τρόπο αυτό η κρίση χρέους

Εconomist: Οι εκλογές τον Απρίλιο φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ -  Ο Draghi ξαναχτύπησε, αλλά μόνο χρόνο εξαγοράζει - Δεν επιλύεται με τον τρόπο αυτό η κρίση χρέους
Ο Draghi ξαναχτύπησε, είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος του Economist, με αφορμή τη δεύτερη πράξη χρηματοδότησης 3ετών δανείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (LTROs).
Εστιάζοντας στην περίπτωση της Ελλάδας ο Economist εκτιμά πως ανεξάρτητα από το εάν το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) στεφθεί από επιτυχία, η διεξαγωγή εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο ενδεχομένως να φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό της από την Ευρωζώνη.
Στο μεταξύ, περί τις 800 τράπεζες και διαχειριστές άντλησαν συνολική ρευστότητα ύψους 529,5 δισ. ευρώ, μέσω των πράξεων 3ετούς χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επιτόκιο 1%. Τα κεφάλαια ήταν υψηλότερα από την πρώτη πράξη, του Δεκεμβρίου, που είχαν συγκεντρωθεί 489,19 δισ. ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Economist, η αναμονή επιτέλους έλαβε τέλος. Αυτό που απασχολούσε εδώ και εβδομάδες τις αγορές - ήτοι το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας - αποκαλύφθηκε.
"Με τη δράση αυτή της ΕΚΤ, ο επικεφαλής της, M. Draghi απέδειξε πως η κεντρική τράπεζα δεν αποτελεί τον δανειστή ύστατης ανάγκης για τις προβληματικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά τον δανειστή πρώτης ανάγκης  για τις προβληματικές τράπεζες", τονίζεται χαρακτηριστικά.
Ο Economist αναφέρει χαρακτηριστικά πως η εμπιστοσύνη σταδιακά έχει αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές, τάση η οποία αναμένεται να διατηρηθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά, συνεχίζει, πως η δράση της ΕΚΤ δεν αποτελεί τη λύση στην κρίση χρέους, αλλά μια ακόμη απόπειρα να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης