Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Roubini Global Economics: Συμφέρει την Ελλάδα η αποχώρησή της από το ευρώ - Μπορεί η επιστροφή στη δραχμή να είναι ατιμωτική, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Roubini Global Economics: Συμφέρει την Ελλάδα η αποχώρησή της από το ευρώ - Μπορεί η επιστροφή στη δραχμή να είναι ατιμωτική, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις
Toυς λόγους για τους οποίους συμφέρει την Ελλάδα η αποχώρησή της από το ευρώ εξηγεί σε νέο της άρθρο η Megan Greene, κορυφαία αναλύτρια της Roubini Global Economics.
Όπως η ίδια επισημαίνει, τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν ατιμωτική, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελούσε τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας της.
Kατά την Greene, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά σοβαρό δίλημμα, όσον αφορά στον τρόπο επιστροφής της στην ανάπτυξη:
- Μπορεί να συνεχίσει μέσα από το μονοπάτι της συνεχούς λιτότητας. Αυτό σημαίνει εσωτερική υποτίμηση και 10ετής ύφεση.
είτε
- H εναλλακτική της Ελλάδας στην εσωτερική υποτίμηση είναι η χρεοκοπία και η αποχώρησή της από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί, δίδοντας ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
"H Eλλάδα διαθέτει μια ζωντανή τουριστική βιομηχανία που έχει υποφέρει πολύ από φθηνότερες επιλογές διακοπών σε Τουρκία και Αφρική. Γεωργία, μεταποίηση και φαρμακευτικός κλάδος διαθέτουν σημαντικά μερίδια στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας", αναφέρει η αναλύτρια και συνεχίζει "Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε κάτι σαν διαζύγιο... Ελλάδα και τρόικα θα διαπίστωναν πως... η μεταξύ τους σχέση δεν λειτουργεί. Αλλά η τρόικα δεν θα άφηνε έτσι την Ελλάδα... Θα εξασφάλιζε στη χώρα δάνειο - γέφυρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης