Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Aθήνα εκβιάζει με χρεοκοπία τους ομολογιούχους - Σημείο ναδίρ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους το ελληνικό PSI+

H Aθήνα εκβιάζει με χρεοκοπία τους ομολογιούχους - Σημείο ναδίρ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους το ελληνικό PSI+
Η Αθήνα απειλεί με χρεοκοπία τους ομολογιούχους που αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSI, αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιώτες πιστωτές, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους.
Στο δημοσίευμά τους οι FT κάνουν ειδική αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του ΟΔΔΗΧ, ήτοι "όποιος δεν θα συμμετάσχει στο PSI+ δεν θα στηριχθεί από τις κυβερνήσεις".
"Η δήλωση αυτή δεν συνιστά δέσμευση, αλλά μια απειλή", τονίζει στη βρετανική εφημερίδα ο Charles Blitzer, πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Η απειλή αυτή, συνεχίζουν οι FT, έχει στόχο να εκβιάσει το 14% των επενδυτών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα πυου υπόκεινται σε διεθνές δίκαιο. Αλλά και το υπόλοιπο 86%, που κατέχει 177 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται στο ελληνικό δίκαιο, έχει λάβει προειδοποιήσεις πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs).  
"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα σηματοδοτήσει την πρώτη χρεοκοπία αναπτυγμένης οικονομίας σε διάστημα μεγαλύτερο των 60 ετών και θα είναι σημείο - ναδίρ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους που μετρά ήδη δύο χρόνια ζωής", καταλήγουν οι FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης